Wegen en paden die niet toegankelijk zijn voor autoverkeer laten Antwerpenaars onbezorgd en comfortabel fietsen en wandelen langs groene, gezonde en veilige plekken. Burgers bepalen zelf mee de toekomst van die zogenaamde ‘trage wegen’ in hun buurt tijdens workshops. Op 17 en 18 oktober is er ook de Dag van de Trage Weg.
 
Trage wegen leiden je langs leuke en aangename plekken maar bieden ook veilige alternatieven in je dagelijkse route naar het werk of naar school. Ze bieden een leuk alternatief om de hond uit te laten of een rondje te lopen. Van zulke wegen zijn er heel wat in de binnenstad en de districten, meer dan je zou denken.
 
Interactieve workshops
Burgers die graag de toekomst van die voet- en fietspaden in hun buurt mee bepalen, kunnen hun mening delen tijdens interactieve discussie-workshopavonden. Die vinden plaats van oktober tot maart doorheen Antwerpen. De methodiek werd aangepast zodat ze kunnen plaatsvinden volgens de geldende coronamaatregelen. Inschrijven en alle info nalezen kan op antwerpen.tragewegen.be.

Dag van de Trage Weg
Op 17 en 18 oktober kan iedereen al eens kennismaken met de trage wegen in Antwerpen tijdens de Dag van de Trage Weg. Er is een gevarieerd aanbod met onder andere een wandeling langs de binnenpleinen van de wijk Luchtbal, een obstakelvrij kuierpad in Hoboken voor personen met een beperkte mobiliteit, en een dagtocht van 25 kilometer langs de stadsrand. Het volledige aanbod staat op www.dagvandetrageweg.be/programma.