Lokale producten
De consumptie van lokale producten zit de lift. Korte keten, lokale voedselproducenten, voedselstrategieën, duurzaam consumeren, …. Heel wat gemeenten worden hiermee geconfronteerd en zijn op zoek naar de juiste aanpak om lokale voeding op te waarderen. Op 13 december bezorgen we schepenen, diensthoofden en ambtenaren uit de provincie Antwerpen een bom aan inspiratie, een klankbord voor hun (toekomstige) plannen en een sterk netwerk rond het thema lokaal voedsel.
Burende boeren
We sluiten het inspiratiemoment af met het project Burende Boeren. De deelnemende gemeenten ontvangen dan hun actieplan ‘land- en tuinbouw en korte keten’ waarmee het project de eindmeet bereikt.
Land- en tuinbouwers raken hoe langer hoe meer vervreemd van hun omgeving. Het project gaf nieuwe impulsen aan land- en tuinbouw in arrondissement Mechelen. Burende Boeren verbond de boer terug met zijn buurt en werkte aan een breder draagvlak voor de sector in een sterk verstedelijkt gebied. De actieplannen kunnen een springplank zijn naar een lokale voedselstrategie.
RURANT, Steunpunt Hoeveproducten en VVSG nodigen u graag uit op het inspiratiemoment met als thema lokaal voedsel. In het bijzonder voor de overhandiging van de actieplannen voor lokale voedselproductie, om 11u45.

Wanneer:
woensdag 13 december 2017
start om 09u30 (onthaal vanaf 9u00)

Waar:
Domein Roosendael, Lange Zandstraat 133, Sint-Katelijne-Waver.
Parkeergelegenheid ter plaatse.

Foto: Provincie Antwerpen