Boxtalino Winter Wonder Circus

Presenteert nieuwe show “Follow the star” van 22 december tot en met 6 januari 2019.

Uniek entertainment van het hoogste niveau, made in Belgium!

Boxtalino Circus bestaat 10 jaar! Hoog tijd om de schrijnwerpers te richten op een tot hiertoe discreet succesverhaal van een Belgisch circus dat naar stijl en content trots naast internationale namen mag staan.

Boxtalino brengt echter een eigen visie naar voor, top circusacts met prachtige theatrale elementen, ondersteund door een kindvriendelijk verhaal. Paarden en kamelen worden opgetuigd en krijgen hier een vooraanstaande rol. Een echte familieshow die traditiegetrouw enkel wordt opgevoerd tijdens de Kerstperiode. Niet te missen van 22 december tot en met 6 januari 2019 in het Provinciaal Domein De Schorre in Boom.

Boxtalino Circus is een verhaal ontstaan uit pure passie voor het circusleven. Voormalig bedrijfspsycholoog Yves Bocxtaele besliste na 20 jaar carrière als eigenaar van een grote drukkerij om zijn pak en das voorgoed aan de haak te hangen en in te ruilen voor een hoge hoed en een glitterkostuum.

Gebeten door het circusvirus en alle poëzie wat daarmee gepaard gaat, zette Yves Bocxtaele 10 jaar geleden een product neer dat naar stijl en content zijn inspiratie vond in de mix tussen theater; traditionele circusacts, hedendaagse kleurrijke kostuums en een moderne muzikale ondersteuning. Daar waar grote namen uit de circuswereld zich meer op een volwassen publiek richten, brengt Boxtalino Circus familiale shows die mensen van 2 tot 102 jaar kunnen bekoren.

Boxtalino is het énige Belgische circus zonder circusroots. De passie van Yves Bocxtaele om een eigen circus neer te zetten is te vinden in zijn liefde voor de piste, daar waar de magie haar werk doet. Daar waar de geur van paarden onlosmakelijk verbonden is met die van popcorn, daar waar de pailletten op het kostuum van de witte clown onder de spotlights harder glinsteren dan zonlicht, daar waar men meeleeft met de acrobaten die vol moed hun acts volbrengen en de toeschouwers op het puntje van hun stoel doen zitten.

Elk jaar opnieuw, vormt zich rond de nieuwe show een gemeenschap van artiesten van verschillende afkomst. Ook jong talent krijgt een volwaardige kans om zich hier te bewijzen. Boxtalino Circus opent graag haar tent voor beloftevolle jongeren uit lokale circusscholen aan wie een unieke kans wordt geboden om deel te nemen aan een echte show in een professionele omgeving.

Deze passie voor het circus wordt bij Boxtalino verder doorgetrokken met shows die jaarlijks worden samengesteld en geënsceneerd met kleurrijke en exotische tableaus, spannende top acrobatische acts in een groots opgevatte theatrale regie met een spannend en leuk verhaal dat zich richt tot de hele familie.

Boxtalino Winter Wonder Circus, editie 2018 : “Follow the Star”

Boxtalino Circusis kort samengevat hét jaarlijks Kerstevenement voor de hele familie!

Dit jaar worden in de nieuwe Kerstshow “Follow The Star”de 3 koningen omgetoverd tot vier. Ze worden herdoopt tot koningen van de vier windstreken en volgen een ster naar ergens ver hiervandaan waar nooit iemand is geweest…

In de paleizen van koning Melchior, Caspar, Balthasar en Artaban is het altijd feest. De koningen en hun gasten vermaken zich aan een rijk gevulde tafel. Eten en drinken tot het niet meer kan terwijl exotische danseressen en roekeloze acrobaten het feest in een vurig tempo opluisteren. Krijgers en soldaten laten aan de koningen zien hoe dapper en sterk ze wel zijn. En toen verslikte koning Melchior zich, bleven Caspar en Balthasar met open mond naar de hemel staren en krabde Artaban in zijn haar. Het werd opeens muisstil want daar verscheen aan de hemel een ster…

Paarden en kamelen werden opgetuigd, koffers met goud, wierook en mirre werden gepakt en daar vertrokken ze. De vier wijzen, koningen van Zuid, Oost, Noord en West vertrokken en volgden dester… een eindbestemming waar iedereen zijn eigen invulling aan kan geven

Het hele verhaal is kleurrijk en spannend! Acrobaten, vuurspuwers, danseressen, paarden en grappenmakers zullen jong en oud verrassen.

Exclusieve circusacts, enkel bij Boxtalino Winter Wonder Circus te zien!

De artiesten die de show “Follow the Star” samenstellen zijn exclusief door Boxtalino geboekt en treden voor de eerste keer in België op!

Zo zijn er bijvoorbeeld Popeyito, de clown uit Spanje, Aurora Gallore, de Fire act uit England die uit het burlesque circuit komt en de award van “Most Innovative Burlesque Performer” won.

De Borisove family, Jockey riders te paard uit Bulgarije die gedurende 10 jaar met Barnum & Bailey“The greatest show on earth” heeft meegereisd. Emiliano Jarz, de vrijheids dressuur paarden en dromedarissen uit Italië. Schkuratkov troupe uit Moldavië die drie acts opvoeren : Duo straps, Russian swing met drievoudige Salto Mortale, en acrobatie op vrachtwagen banden. Guzalnur Uqkun uit China die de Contortion act en Handbalance act opvoeren (acrobatic troupe of Xinjiang). Mario Rutelli, de enige en laatste Belgische Witte clown en opera zanger.Boxtalino Show Ballet uit Oekraïne.
René Lubaki, Afrikaanse acrobatie & dans uit Congo.

Praktische info :

Locatie : Data :

TICKETS: Prijzen tickets :

“BOXTALINO CIRCUS PALACE” Provinciaal domein De Schorre. 2850 BOOM Gratis Parking

Van 22 December tot en met 6 Januari
Shows om 11u en om 15u
Geen voorstellingen op 24, 25, 31 december en 1 januari www.boxtalino.be

Tribunes kind : 15 euro Tribunes volwassen: 20 euro Loges Kind: 25 euro
Loges volwassen: 35 euro