Na enkele succesvolle edities van het pop-up kantoor Zo Werkt Het in de Antwerpse wijk Zurenborg begint de formule nu aan een tournee. Op die manier wil de provincie Antwerpen met intensieve persoonlijke coaching mensen sterker maken richting arbeidsmarkt. Brasschaat is op 13 en 14 april de eerste gemeente waar de tourkaravaan van Zo Werkt Het halt houdt.

Coaches peilen tijdens het pop-up kantoor gedurende een uur naar minder voor de hand liggende, maar even noodzakelijke skills en talenten die er op de werkvloer toe doen: hoe werk je met iemand samen, wat zijn je sociale vaardigheden, hoe neem je beslissingen.
Ludwig Caluwé, gedeputeerde voor Economie en voorzitter van POM Antwerpen: “We merken dat bij heel wat werkzoekenden sollicitatievermoeidheid optreedt. Vaak hebben ze geen diploma of te weinig werkervaring en doorlopen ze een interimkantoortraject. Dat helpt hen tijdelijk wel vooruit, maar zorgt te weinig voor werkzekerheid op lange termijn. Via dit project zorgen we ervoor dat geïnteresseerden hun sollicitatievaardigheden aanscherpen.”

On tour 13 en 14 april in Brasschaat

Op 13 en 14 april kan al wie werk, ander werk of een opleiding zoekt terecht in het vrijetijdscentrum aan de Bredabaan nr 407 in Brasschaat. Je kan er langsgaan voor een uurtje intensieve persoonlijke coaching. Nina Timmermans van Kessels en Smit brengt je talenten in kaart, acteur Maxime De Winne geeft bruikbare tips voor die meer dan geslaagde eerste indruk en CV-wizard en Zo Werkt Het bezielster Kathleen Art kijkt cv’s na, geeft loopbaanadvies en sollicitatietips. Tot slot kan wie dat wil ook nog voor een professionele portretfoto terecht bij Wouter Kersbergen van Spindokter. Deelnemen aan de pop-up is gratis, wel moet je inschrijven, er zijn nog enkele plaatsen vrij. In het najaar houdt de Zo Werkt Het karavaan ook nog halt in Schoten en Kapellen. “Het is een goede zaak dat we dit aanbod verder kunnen uittollen over de provincie, aangezien op tal van plaatsen mensen met deze uitdagingen kampen”, aldus gedeputeerde Caluwé.

Wanneer:
13 en 14 april 2017,  Bredabaan 407, 2930 Brasschaat, telkens van 12 tot 20u

Waar:
Inschrijven via www.zowerkthet.be