Souad Massi staat binnenkort op het podium van De Roma als afsluiter van de eerste editie van het Menaya-festival. Tickets zijn te koop via www.deroma.be, 03 600 16 60, Fnac en Fatkat Records.

De gevierde Algerijnse zangeres en gitariste Souad Massi brengt een mix van chaâbi en raï, populaire Midden-Oosterse popmuziek, en traditionele liederen van de Kabylle-cultuur. Haar stem als artieste gebruikt ze ook om aandacht te vestigen op politieke evoluties in haar thuisland en gelijke rechten voor vrouwen wereldwijd. In De Roma stelt ze haar nieuwe album Oumnyia, ‘mijn wens’, voor.

Na haar passage in 2015, weten we bij De Roma dat Souad Massi naast een uitzonderlijke artieste met een bijzonder krachtige stem ook live een geweldige indruk maakt. Massi bespeelt haar gitaar op een bijzondere manier: je hoort er de poëzie van Aït Menguelet in, maar evengoed de lichtheid van reggae en de melancholie van fado. Samen met haar band bespeelt ze een nog breder register.

Souad Massi in De Roma sluit het 10-daagse Menaya-festival, georganiseerd door ccBe, af. Verspreid over verschillende locaties in Antwerpen vinden diverse evenementen plaats die de cultuur van de MENA-regio (Middle East + Northern Africa) in een positief daglicht stellen.

Voor 26 euro kan je een combiticket kopen voor Souad Massi én Abdelhalim Hafez Tribute in Arenberg. In AMOR, het café-restaurant van De Roma, kan je terecht voor een speciaal Menaya-menu.

Foto: www.deroma.be