Billboards met illustraties van Alain Verster
 
Op drie plaatsen in het centrum van Hasselt zijn grote billboards opgedoken. Prachtige illustraties van Alain Verster geven je een voorsmaakje van het Zin in Zomerfestival dat op 25 augustus helemaal in het teken staat van illustratie.
 
De billboards werden ter beschikking gesteld door de Picturale, het tweejaarlijks festival voor illustratie in Ronse. Alain Verster was de laureaat van de vakjury in 2017. Hij tekende voor Zin in Zomer 2019 het affichebeeld.

Zondag 25 augustus: Zin in Zomer – illustratie

De festivaldag rond illustratie in Hasselt begint al voormiddag. In een ontbijtvoorstelling kunnen bezoekers in Villa Verbeelding aan illustrator Mélanie Rutten vragen stellen die zij beantwoordt met een tekening.
 
De hele namiddag in en rond De Nieuwe Zaal zit boordevol activiteiten. Er zijn lezingen, workshops en voorstellingen voor alle leeftijden. Alain Verster geeft een workshop vol tips & tricks. Kinderen tot 14 jaar mogen gratis binnen – wel even een gratis ticket reserveren op de website.

Avondprogramma met topauteur en -illustratoren

In de vroege avond gaan topillustratoren Rébecca Dautremer (FR) en Carll Cneut in gesprek met Lies van Gasse en met elkaar. Zij maken daar tekeningen bij die het publiek live tot stand ziet komen op het grote scherm. 

Centraal in de slotvoorstelling staat Erwin Mortier. Hij wordt geïnterviewd door collega-schrijver Christophe Vekeman over leven en werk. En hij heeft ons een primeur beloofd!
Ook dit gesprek wordt live geïllustreerd. Hier verschijnen tekeningen van Sebastiaan Van Doninck achter de auteurs.

Tickets en info

Zin in Zomer bestaat uit 3 festivaldagen.
Op zondag 11 augustus staat in Sint-Truiden poëzie centraal en een week later, op 18 augustus draait alles rond literatuur in Genk (met Stefan Brijs als centrale gast).

Het hele programma en tickets vind je op www.zininzomer.be.

Voorverkoop
Ticket Ontbijtvoorstelling: 20 euro
Festivalticket (namiddag- en avondprogramma): 18 euro
Namiddagticket (enkel alle doorlopende activiteiten): 5 euro
Kinderen (tot 14 jaar): gratis ticket reserveren
Zomervriendenpas: 60 euro
 
Aan de kassa
Festivalticket (namiddag- en avondprogramma): 25 euro
Namiddagticket (enkel alle doorlopende activiteiten): 5 euro

Zin in Zomer – Sint-Truiden, Genk en Hasselt
+32 11 22 26 24 – zininzomer@skynet.be
www.zininzomer.be
www.facebook.com/zininzomer

Zin in Zomer is een organisatie van Villa Verbeelding in Hasselt met Bibliotheek Toni Coppers en cultuurcentrum De Bogaard in Sint-Truiden en Bibliotheek Genk. In samenwerking met Bibliotheek Hasselt Limburg en C-mine cultuurcentrum. Met de steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren, Stad Genk, Stad Hasselt en Stad Sint-Truiden.

Foto’s: www.zininzomer.be