Cine 2    14u00                                   Cine 2.    16u30.                         Cine 1.   18u30

The Unseen                                         The Golem.                                 18u30

      

Cine 2.    19u00.                             Cine 3     20u00                               Cine 1. 20u30

Cities of last things.                        The Murderer.                                The Unthinkable

    

The Unthinkable Cine 1. 20u30

Scandinavische landen staan niet langer op de kaart voor hun uitmuntende neo-noir thrillers, maar de laatste jaren produceren ze nu ook flamboyante “blockbusters”. Het BRUSSELS INTERNATIONAL FANTASY FESTIVAL programmeerde reeds “The WAVE” met veel succes en dit jaar van dezelfde producers “The QUAKE”
“The UNTHINKABLE” van het 5-koppig “Crazy Pictures”-collectief met regisseur Victor DANELL is een geslaagde mix van rampen- & invasiefilm die de Amerikanen fier naar de kroon steekt…I KID YOU NOT ! Zweden krijgt plotsklaps af te rekenen met een buitenlandse invasie, explosies allerhande, chemische regen en het spel zit op de wagen. De regie speelt het slim door deze slow-burner ijskoud te serveren. Er is veel aandacht voor de spannende dramatiek van de protagonisten afwisselend met de brutale, flamboyante aktie/oorlogsscenes. De beklemmende, donkere fotografie doet de
paranoïde massahysterie van het geheel nog beter tot zijn recht komen. Kortom, enorm geslaagde genreprent. Michael Bay jaloers maken…unthinkable toch? Deze film bewijst het tegendeel !
Tekst: DE CLERCQ LUC.

Cine 2.   21u30.                                Cine 1.  22u30.                            Cine 2.   00u30

Ride.                                                   The Brothers’ Nest.                    Mimicry Freaks

   

Cine 1    22u 30     The Brothers’ Nest

In het ochtendgloren in het binnenland van Australië komen twee mannen aangefietst in een fel oranje overall. Snel glippen ze binnen in een verlaten huis. Een ordinaire overval, zou je denken, maar niets is minder waar. De twee mannen, Jeff en Terry, zijn broers. Hun stervende moeder is van plan om haar testament aan te passen zodat het huis, de grond én het paard naar hun stiefvader Roger gaan. Dit zint hun niet en er zit niets anders op dan maar Rogers zelfmoord te ensceneren. Jeff lijkt elke detectiveroman en -serie verslonden te hebben en heeft een waterdicht plan, maar Terry slaat aan het twijfelen. Falen om te plannen is plannen om te falen. Toch?

Deze Australische thriller begint als een eenvoudige misdaadfilm met twee broers in de hoofdrol. Maar vrees niet, het duurt niet lang voor alles ontspoort. De plot, onder een dikke laag donkere humor in de stijl van de broers Coen, krijgt een hitchcockiaanse staart als het tweetal tot het uiterste wordt gedreven om zijn plan uit te voeren. Een Griekse tragedie met genoeg bloed, verraad en dysfunctionele familieruzies om de antieke schrijvers te doen blozen.