Het International Taste Institute heeft aan de room van het Belgische merk Inex, voor de zesde keer op rij, de Superior Taste Award toegekend. Gerenommeerde chefs uit binnen- en buitenland beoordeelden verschillende romen op gebied van smaak. Ze bekroonden de variant van Inex met drie sterren als een buitengewoon product.

De volle room van Inex behaalt voor de zesde keer op een rij de Superior Taste Award van het International Taste Institute. Dat is een onafhankelijke organisatie van chefs en sommeliers die voeding en drank van over de hele wereld beoordelen, bekronen en promoten. Aan de hand van een blinde smaaktest werd het Belgische zuivelproduct verkozen tot nummer één.

Internationale erkenning
Het behalen van deze unieke, internationale erkenning is een mooie beloning voor Inex. “De smaak van onze premium room is te danken aan de Belgische weidemelk waarvan hij gemaakt wordt. We vertrekken van een product dat geproduceerd wordt met respect voor dier en natuur. Dat vertaalt zich in een heerlijk Belgisch zuivelproduct.”

De favoriet van een topchef 
Ook topchef Lode De Rover van Restaurant Fleur de Lin en tweevoudig winnaar van de Bocuse d’Or Belgium is al jaren fan van de room. “Een geslaagd gerecht begint bij een smaakvol en kwalitatief ingrediënt. Dat de room van Inex bovendien 100% Belgisch is, is voor mij als chef een extra troef.”

Tekst: Louise Anthonissen

Foto & video: www.ambiance.be