Sander Tobback van L’Origien uit Kampenhout is vandaag, 14 februari, in Zandhoven (Antwerpen) Belgisch Kampioen ijsbereiden geworden. Zijn creatie op basis van mango en passievrucht haalde het in een bloedstollende finale tijdens de Gelato World Tour, in de gloednieuwe Gelato University Benelux. Zilver en brons waren er respectievelijk voor Kim Smet van Luca’s Ijs (Hamme) en Christophe Penneman van Cremerie François (Sint-Niklaas). De Belgische top 3 mag in juli ons land vertegenwoordigen op de Europese kampioenschappen in Italië.
Uiteindelijk namen 33 ijsbereiders uit heel België deel aan het nationale kampioenschap dat de opening van de Gelato University Benelux van Carpigiani Ambachtelijk Benelux en Artiso zo meteen een extra feestelijke toets gaf. Voor kersvers Belgisch ‘Gelato’ Kampioen Sander Tobback – in de competitie bijgestaan door Wouter Tobback – was het alvast een schitterende vuurproef. “Ik ben nog maar een klein jaar intensief met ijs bezig“, zegt een trotse winnaar die zijn opleiding genoot in de bekende Hotelschool Ter Duinen. “Ik heb in verschillende restaurants gewerkt. En ik merkte als algemene trend dat de kwaliteit van het roomijs erop achteruit ging. Daarom ben ik er zelf mee begonnen. Om zo de gelato in ons land weer wat op te krikken. De nieuwe universiteit hier is daarvoor tegelijk een ideaal platform. Het Europees kampioenschap? Ja, we zien wel. Vandaag met zo’n zware concurrentie Belgisch Kampioen worden na nog maar zo’n korte periode als ijsbereider is voor mij al een enorme overwinning.”

Vandaag, 15 februari, volgt in de Gelato University Benelux het Nederlands kampioenschap.