Badass pr kondigt met veel plezier de komende Kickstarter voor  Iron Sky: The Roleplaying Game aan. Voor de eerste keer mag een Belg—Dirk Vandereyken van Badass pr—een dergelijk boek schrijven. Hij coördineerde het project en trok bovendien een aantal prijzenwinnende auteurs aan. Het nieuwe rollenspel zal niet alleen innovatieve spelregels introduceren, maar maakt ook gebruik van honderden foto’s uit de film, alsook de eigen comic, conceptontwerpen en andere illustraties.
Over Iron Sky
In 2012, veroverde Iron Sky totaal onverwacht de wereld. De film van 7,5 miljoen dollar werd door de fans onmiddellijk naar cultstatus gekatapulteerd. Die hadden zelf 10% van de film bekostigd. De eigenzinnige, zelfrelativerende humor en uitstekende special effecten zorgden ervoor dat de rolprent 4 prestigieuze prijzen en nog eens 2 nominaties in de wacht wist te slepen op toonaangevende filmfestivals, waaronder ons eigen Brussels International Fantastic Film Festival. Het Iron Sky-team bleef echter niet op de lauweren rusten en bracht ook een eigen comic en boardgame uit. Nu volgt er samen met het vervolg dus ook een heus rollenspel.
Terwijl we dit bericht aan het schrijven zijn, is vervolg Iron Sky the Coming Race in de laatste stadia van postproductie, terwijl er ook al gewerkt wordt aan de Chinese spinoff, Iron Sky: The Ark. Daarbovenop is de kans groot dat er een tv-serie komt waarin de samenzwering die de nazi’s oorspronkelijk naar de maan heft gebracht wordt belicht, waardoor er heel wat ruimte is voor toekomstige rollenspelsupplementen en avonturen.
In de eerste film ontdekten we dat de nazi’s er tijdens de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog in geslaagd waren om een geheime gemeenschap op te richten op de donkere zijde van de maan. Führer Wolfgang Kortzsleisch (gespeeld door de Duitse cultacteur Udo Kier) – aan de leiding van een nieuwe generatie die klaar is om ‘vrede te brengen op aarde’ – is zijn gigantisch ruimtefort Götterdämmerung aan het klaarmaken om de weg open te maken naar een nieuw Derde Rijk. Nadat de Amerikaanse astronaut James Washington (Christopher Kirby) voet zet op een maansector die te dicht ligt bij de geheime nazibasis, wordt hij gevangen genomen door de maannazi’s, die hem als gevangene naar hun basis sleuren. Daar leert hij de jonge lerares Renate Richter (Julia Dietze) kennen, waardoor Renate wordt meegesleurd in een avontuur dat haar naar de aarde en terug brengt om de wereld te redden van de maannazi’s — haar eigen volk.
In The Coming Race zal het Iron Sky Universe enorm worden uitgebreid. De voormalige maanbasis van de nazi’s is het laatste toevluchtsoord van de mensheid geworden. De film zal niet alleen het bestaan van een Holle Aarde onder de woestenij van onze planet onthullen, maar ook de waarheid achter onze creatie en de aanwezigheid van de Vril, een oeroud reptielachtig ras van gedaantewisselaars dat het lot van alle betrokkenen zal bepalen.
Iron Sky: The Roleplaying Game zal het spelers mogelijk maken om personages te creëren doorheen verschillende tijdsperiodes. Met zoveel bronmateriaal ter beschikking, is het haast zeker dat het spel nog jarenlang zal uitbreiden met verschillende supplementen en avonturen.

Het project wordt geleid door Dirk Vandereyken (voormalig Regional Director for the RPGA, prijzenwinnende auteur van IJs, de Verloren Planeet, Fates Worse than Death: Hunter en Baour: Strands of Death), die ook het leeuwendeel van de regels en de tekst voor zijn rekening heeft genomen, en het regelboek zal een aantal van de allerbeste rollenspelauteurs van de wereld samenbrengen, waaronder Steven S. Long (Aberrant, Deadlands, HERO System, In Nomine,  Lord of the Rings Roleplaying Game, Mage: The Ascension, Star Trek: The Next Generaton Roleplaying Game, Star Trek: The Original Series Roleplaying Game, Trail of Cthulhu,etc.) Michael Satran (HERO System), Michael Surbrook (Dark Heresy, Here Be Dragons, HERO System, Rogue Trader), Stephen Tasker (HERO System, The Underground: A Sam & Fuzzy Role Playing Game, Metatopia), Jason Walters (HERO System, The Vast White, Indie Press Revolution, Blackwyrm, Hero Games) en Darren Watts (Doctor Who: Adventures in Time and Space, HERO System, Silver Back Press). De Belgische nieuwelingen Andy De Maertelaere (Disney Guide Book) en vliegtuigingenieur Hans De Ryck, die ervoor moest zorgen dat de wiskunde achter het spelsysteem juist zit, zijn er voor het eerst bij.
Met ook de Belgische ontwerper Cedric Van der Kelen en Amerikaan Gerry Kissell (The Agency, Alan Wake, Army of Two, Back to the Future, Iron Sky, Vanquish, etc.) aan boord om voor de illustraties, kunst en layout te zorgen, zal het boek er ongetwijfeld zo goed uitzien als het klinkt!
Natuurlijk zal onze Kickstarter heel wat beloningen hebben, waaronder overlays, onze eigen d1000, de Action Dial, digitale downloads van de film, exemplaren van het regelboek die getekend zijn door Timo, de regisseur van Iron Sky en Tero, de producer, en zelfs allerlei kostuums en andere voorwerpen die in de film gebruikt werden! and even props from the film!

Hier is alvast een exclusieve previewlink! Wees jezelf er wel van bewust dat de exacte details nog kunnen veranderen en dat er nog heel wat afbeeldingen zullen toegevoegd worden: https://www.kickstarter.com/projects/1815087115/214220083?ref=preview&token=033e0b53