Een goede saus maken, begint bij het kiezen van een goede fond. Denk maar aan een lekkere kalfsfond, die kan bruine sauzen en stoverij naar een hoger niveau tillen. Alleen is het niet altijd evident om die volledig zelf te maken. Kalfsschenkels urenlang garen is niet enkel belastend voor je energierekening, maar ook voor wie tijd te kort heeft. Gelukkig bestaan er tegenwoordig tal van manieren om zonder al te veel moeite toch die perfecte saus te kunnen maken.

The real deal 
Hoewel we liefst altijd alles zelf doen, inclusief een fond trekken, moeten we ook toegeven: ain’t nobody got time for that. Je moet er al snel tien tot twaalf uur voor uittrekken. Achterpoortjes, shortcuts en truckjes zijn dus meer dan welkom. Zeker wanneer die net zo goed zijn als the real deal. De kalfsfond uit de reeks CHEF® Natural Fonds is daar het perfecte voorbeeld van, want de fond is gemaakt op dezelfde wijze als je het zelf zou doen.

Een natuurlijke fond
Voor deze krachtige fond wordt per liter bouillon 2,2 kilogram aan kalfsbotten traag gegaard. Een rustig kookproces van wel twaalf uur zorgt voor de authentieke, rijke smaak die we allemaal zo graag willen in een kalfsfond. Ook de andere ingrediënten als ui, wortel, tomaat, knoflook en tijm zijn allemaal 100% natuurlijk. Bovendien is het zoutgehalte in deze fond laag. Geen enkele reden meer dus om urenlang te zwoegen in de keuken. Koop je een liter gebruiksklare en authentieke Fonds de Veau, dan maak je heel wat uren vrij om andere dingen te doen.

Het recept van de chef
 Le Fond de Veau is de nieuwste toevoeging aan het gamma CHEF® Fonds Naturel. Eerder werden al gevogeltefond, lamsfond, kippenfond, demi-glacé en schaaldierenfond op de markt gebracht om het leven van chefs en hobbykoks makkelijker te maken. De recepten worden steeds ontwikkeld met behulp van chef-koks om een culinaire oplossingen te bedenken met respect voor kwaliteit, smaak en traditie.

Foto: www.ambiance.be