Na een selectieprocedure is Bart Geernaert uitgekozen als nieuwe directeur van Musea Brugge. Hij is sinds mei 2015 coördinator van De Republiek. Daarvoor was hij zakelijk leider bij Vrijstaat O / KAAP en coördinator van Het Entrepot.

Musea Brugge verbindt kunst, cultuur, erfgoed en mensen met elkaar. Verspreid over de 13 locaties in de stad komen jaarlijks bijna een miljoen bezoekers over de vloer om de indrukwekkende collecties en gebouwen te bewonderen.

Schepen van Cultuur Nico Blontrock: “Met Musea Brugge organiseren we mooie tentoonstellingen en evenementen, en bouwen we samen aan dynamische plekken in de stad waar iedereen zich welkom voelt. Met onze werking willen we het publiek prikkelen en aanzetten tot dialoog en reflectie, met elkaar en met onze musea. Voor Bart is het culturele veld geen onbekende. Hij heeft al verschillende jaren ervaring als leidinggevende in een culturele omgeving. Die ervaring zal nu ​ goed van pas komen voor zijn functie als directeur van Musea Brugge.”

Bart Geernaert wordt eindverantwoordelijke voor de overkoepelende werking van Musea Brugge. Hij zal rechtstreeks leiding geven aan de afdeling Zakelijk Beheer, waaronder de teams bedrijfsorganisatie, digicel, onthaal & uitbating, infrastructuur & veiligheid en projectcoördinatie.

Bart Geernaert: “Ik sta te popelen om met veel passie en goesting deze uitdagende opdracht bij Musea Brugge aan te vatten. De collectie die behoort tot de absolute wereldtop, BRUSK als culturele omwenteling met nieuwe stedelijke dynamiek en het capabele team van experten waarmee ik mag samenwerken, zijn voor mij de triggers om voor deze job te gaan. Ik ben oprecht trots dat ik de kans krijg om met het volledige directieteam dit alles te helpen uitbouwen tot een duurzaam, internationaal en cultureel ondernemend verhaal, verder bouwend op de weg die enkele jaren terug al is ingeslagen. Ik laat met De Republiek een zeer warm nest en een innovatieve culturele speler achter, maar dat doe ik gelukkig in vele goeie handen.”

“Musea Brugge is een zeer belangrijke speler, niet alleen in onze stad maar wereldwijd. Er staat dan ook heel wat op de planning voor Musea Brugge. Ik denk bijvoorbeeld in de eerste plaats aan de opening van onze nieuwe tentoonstellingshal BRUSK en de bijbehorende museumsite. Bart zal niet onbeslagen op het ijs komen, want hij heeft in het verleden al bewezen dat hij op een gemotiveerde en inspirerende manier een team kan aansturen. We wensen hem alle succes toe in zijn nieuwe functie”, aldus burgemeester Dirk De fauw.

De startdatum wordt in onderling overleg bepaald.

Foto: Musea Brugge