Agatha Christie schreef vele detective verhalen waaronder De Muizenval als topper en Moord op de Oriënt Express. Veel van haar verhalen zijn dan ook verfilmd en script voor gemaakt voor toneel. Moord op de Oriënt Express is echter veel moeilijker om ten tonele te brengen. Op het toneel staat alles stil en toch moet je de indruk krijgen op een trein te zitten. Backstage Productie lukt hier aardig in om dit te verwezenlijken.

The Oriënt Express, een begrip in de wereld van de spoorwegen en Agatha Christie lukte er zonder moeite in om daar een verhaal rond te bouwen. Zij gaat met haar Belgische detective Hercule Poirot deze treinreis maken en laat hem opstappen in deze luxueuze express trein. Het valt Hercule onmiddellijk op dat dat deze trein overboekt is, heel merkwaardig, zeker in de winter, maar ja het is nu eenmaal zo, maar voor Poirot toch geen probleem want hij kan op de hulp van een goede vriend rekenen, hij is verantwoordelijke over deze trein, Monsieur Bouc, die hem aan de laatste vrije luxe-cabine kan helpen.

Hercule Poirot ontmoet hier verschillende intrigerende medepassagiers, een bejaarde Russische princes, een Hongaarse gravin, een Schotse Kolonel, en de Amerikaanse zakenman Ratchett, een zonderling persoon. Als er opeens een grote sneeuwstorm over deze streek komt, is de trein genoodzaakt om te stoppen en te wachten tot de sneeuwstorm voorbij is getrokken, dit zou 48 uur duren. Iedereen is zowat in paniek en de stress is heel goed te voelen. De angst wordt nog groter wanneer de dag nadien Ratchett vermoord wordt terug gevonden.

De legendarische detective Hercule Poirot, wordt door zijn vriend op de hoogte gebracht en zet zijn tanden in deze kluif, het is zijn ding om zo’n mysterie op te lossen, vooral omdat de moordenaar zich onder de verschillende gasten moet begeven. elk spoor wordt onderzocht, van elk bewijs wordt een studie gemaakt, en toch lijkt alles anders en moeilijker te zijn als gedacht. Je heet natuurlijk Hercule Poirot niet voor niets, hij zal erin slagen om binnen de 48 uur de moordzaak op te lossen. Wij wensen u veel spannende momenten, en die zijn er wel.

CAST
Warre Borgmans | Barbara Sarafian | Ianthe Tavernier | Jan Schepens
Marilou Mermans | Martijn Claes | Lennart Lemmens | Vicky Florus
Sid Van Oerle | Pascal De Witte

REGIE
Dirk Lavrysen

Agatha Christie
MURDER ON THE ORIENT EXPRESS
Bewerkt voor toneel door Ken Ludwig
Nederlandse vertaling van Tijl Dauwe

 

Cast: Warre Borgmans, Barbara Sarafian, Ianthe Tavernier, Jan Schepens, Marilou Mermans, Vicky Florus, Sid Van Oerle, Martijn Claes, Lennart Lemmens en Pascal De Witte.
Locatie: Theater Elckerlyc, Frankrijklei 85-87, 2000 Antwerpen

Tickets: vanaf 18 november

https://www.backstage-producties.be/programma/moord-op-de-orient-express-de-klassieker-van-agatha-christie