Antwerpen Proeft verwelkomt je in 2018 tijdens het lange weekend van Hemelvaart, op donderdag 10, vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 mei. Vandaag stelde het culinair festival in Stadsbrouwerij De Koninck een nieuwe reeks deelnemende restaurants en chef-koks voor, samen met 5 foodtrucks én een nieuw logo.

Stand Suggestie van de Dag

Op Antwerpen Proeft bouwt culinair auteur Luc Hoornaert samen met 4 toprestaurants opnieuw een eigen stand, Suggestie van de Dag by Luc Hoornaert. Het is een roterend systeem met elke dag een ander restaurant, dat gerechtjes in limited edition meebrengt. Hoornaert geeft 3 namen prijs, de 4de moet een verrassing blijven.

* Sterren bij Michelin | ° Opgenomen in Michelin
^ Koksmutsen bij Gault&Millau | ¨ Opgenomen in Gault&Millau

– Carcasse by Dierendonck * ^ ^ – Koksijde; zaakvoerder-topslager Hendrik Dierendonck, chef-kok Anthony Snoeck > nieuwe Michelinster 2018

– Divin by Sepi ° ^ – Antwerpen; sommelier Sepideh Sedaghatnia, chef-kok Kristof Celis > Sepi Goes Persian, voor het eerst presenteert Divin op Antwerpen Proeft een Iraans gerecht

– Bistro Vintage Signé Nuance ° ^ ^ – Kontich; Beste Sommelier van België 2012 (Belgische Sommeliersgilde) Steven Wullaert, chef-kok Olivier Van Sebroeck

Stand Duvel Moortgat beer and food pairing

Ook brouwer Duvel Moortgat heeft zijn eigen stek op Antwerpen Proeft. Hier staat beer and food pairing centraal, de perfecte match tussen lekkere biertjes en creatieve gerechten. Deze restaurants en chef-koks zijn op de afspraak:

– The Butcher’s Son * ^ ^ – Antwerpen; chef-kok Bert-Jan Michielsen, sommelier Luc Dickens > nieuwe Michelinster 2018

– Black Smoke ¨ – Antwerpen; wereldkampioen whole hog barbecue2014 Jord Althuizen; pitmasters Vadim Vesters, Matthias Jacobs; zaakvoerder Kasper Stuart

Nieuwe foodtrucks op Antwerpen Proeft 2018

Op Antwerpen Proeft kun je dit jaar weer terecht bij een 10-tal mooie en opvallende foodtrucks. Dit zijn de 5 nieuwkomers:

– Biestro H-eat ° – Bornem; chef-kok Glenn De Kock > winnaar Gouden Goesting 2017

– Brabantse Wal Asperges – Ossendrecht (Nederland) > beschermde oorsprongsbenaming,appellation d’origine contrôlée (BOB,AOC)

– De Koezina – Belsele (Sint-Niklaas) > authentiek Marokkaans

– Heide Atelier – Heist op den Berg > vzw voor jongeren met niet-aangeboren hersenletsel (NAH), Official Partner Antwerpen Proeft 2018 > zelf bereid roomijs

– Tortilleria Taiyari en Loco Mexicano – Uithoorn (Nederland) / Beveren > voor het eerst op Antwerpen Proeft authentiek Mexicaans

Tickets voor 8 euro

Tickets voor Antwerpen Proeft vind je online op proeft.be/tickets. Het voorverkooptarief, inclusief onder meer een gratis drankje ter plekke én achteraf een gratis huisaperitief bij een deelnemend restaurant naar keuze, is 8 euro voor een dagticket. Eerder loste het culinair festival de volgende namen om duimen en vingers bij af te likken:

– B23 ° ¨
– DelRey ¨
– DIM ° ^ ^ ^
– Fiskebar ¨
– Gå Nord ¨
– ‘t Geheim van Bergen en Boerderij Hamel
– In de Oude Stempel ° ^
– Jaro. ¨
– Mama Sara met Aromas de los Andes
– Ruggeri ^ en Villa Belvedere
– Umamido
– Van der Valk Hotel Antwerpen metBistro Stiel
– Zaowang

Meer informatie en tickets: proeft.been facebook.com/AntwerpenProeft