Scandinavische vloot met elektrische deelauto’s nu ook in Antwerpen en Gent om nadien verder koers te zetten richting de rest van Europa.

“Wij zijn niet de enige oplossing voor alle verkeersproblematieken. Maar in combinatie met andere mogelijkheden vandaag op de markt, gaan we resoluut voor een shift.” Dat zei CEO Steve Van Avermaet vanmiddag bij de launch van GreenMobility. Vanuit Scandinavië krijgt het project met volledig elektrische deelwagens nu ook een Vlaamse vertaling met 150 auto’s in Antwerpen en 50 in Gent. Later is het nog de ambitie om verder uit te rollen richting Brussel en landen als Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk.

“We zijn enorm trots dat Antwerpen en Gent de eerste steden zijn buiten Scandinavië waar GreenMobility actief wordt. En dat we ook het vertrouwen krijgen om dit geheel op maat van Vlaanderen met een eigen team te organiseren”, stelt CEO van GreenMobility België, Steve Van Avermaet. “Bewoners van grotere steden gaan massaal op zoek naar betrouwbare en flexibele alternatieven voor de eigen wagen. Wij zijn op ons eentje uiteraard niet dé oplossing voor alle huidige verkeersproblematieken. Maar in combinatie met andere mogelijkheden die reeds op de markt zijn, kunnen we zonder twijfel nog sterker voor de zogeheten SHIFT gaan. Mensen denken steeds meer na over hoe ze een bepaalde verplaatsing efficiënt kunnen doen, alvorens onmiddellijk in de eigen auto te springen. Het is die mindset samen met verschillende deelopties die een krachtige impact zullen genereren op de mobiliteitsknoop.”

GreenMobility – 100% groen zonder enige uitstoot wat 0,9kg CO2 bespaart per rit – werkt met een app die de klant toelaat om via zijn mobieltje een deelauto te vinden, reserveren en activeren. Naast het principe van ‘freefloating’ zijn er tal van hotspots in de stad, parkeerplaatsen specifiek voorzien voor wagens van GreenMobility mét oplaadpunten op de meeste plekken. Deze hotspots verlagen de parkeerstress en zorgen ervoor dat klanten in verschillende parkings gewoon binnen- en buitenrijden met een ‘green’. Brussels Airport is trouwens ook zo’n hotspot. Chauffeurs rijden zo lang en zo ver ze willen met de wagen, waarbij er kan betaald worden per minuut (inclusief parkeerkosten, laden, onderhoud en verzekering) of met dagformules. De klok rond staat er een klantendienst stand-by en GreenMobility zorgt voor een optimaal onderhoud van de auto’s: van opladen tot wassen en de plaatsing op de meest populaire plekken in de stad.

Foto’s: www.greenmobility.com / Copyright © HOLY2 by BUZZ 2020