FOCUS OP DE EERSTE UITZONDERLIJKE STUKKEN EN ONTDEKKINGEN

Verzamelaars, kenners en amateurs…verliezen hun hart aan de kunstwerken op de Naamse kunstbeurs!

Ook dit jaar blijven de sterke punten van Antica Namur de decoratieve kunsten van de 18de en 19de eeuw, de 20ste eeuw (vooral moderne en hedendaagse schilderijen), juwelen, maar ook meubelen in al hun vormen, van de haute époque tot de moderniteit.
Ook de Belgische kunst is nog steeds sterk aanwezig

Antica Namur is terug voor haar 45e editie van 19 tot 27 november 2022. Bijna 115 Belgische en buitenlandse exposanten zullen 10 dagen lang meer dan 25.000 bezoekers ontvangen. De Belgische en internationale galerijen vormen het bewijs van de groeiende beurs, waardoor het een plaats van niet te missen ontdekkingen is geworden.

De belangrijkste troef van Antica Namur blijft haar uitstekende positie, ondanks de grote veranderingen van de Europese beurskalender sinds meer dan een jaar. Zoals in de afgelopen 45 jaar keert Antica Namur terug in november en positioneert zich als de barometer van het kunstbeursseizoen.

Dit jaar blijven decoratieve kunsten van de 18de & 19de eeuw, de XXe eeuw (vooral moderne en hedendaagse schilderijen), juwelen, maar ook meubelen van de Haute Epoque tot vandaag, de sterke punten van deze inspirerende beurs. Ook de Belgische kunst is nog sterk aanwezig in Namen.

Antica Namur heeft altijd het voordeel gehad om een jonge generatie antiquairs te mogen verwelkomen en zo te genieten van een frisse wind, gewaardeerd door kunstliefhebbers en verzamelaars.

De organisatoren hebben dit jaar ingezet op de digitalisering van de beurs omwille van de jonge generatie. Logischer kan het niet, aangezien deze plaatsvindt in Namen, bekend als de Belgische “Smart City”. Eén van de nieuwigheden is onder andere de digitale paden die bezoekers helpen om zichzelf te oriënteren naar opmerkelijke stukken.

Enkele galeries zullen de trends uit de jaren zestig tot de jaren tachtig vertegenwoordigen, gedreven door een groeiende belangstelling van jonge verzamelaars. Gefascineerd door de muzikale, filmische en artistieke cultuur van het einde van de XXe eeuw, zijn zij op zoek naar excentrieke verlichting, iconisch designmeubilair en toegankelijke kunstwerken die de extravagantie weerspiegelen van de jaren 60 tot de jaren 80. Jaren die een radicale breuk met de voorgaande decennia betekenden.

Naast de artistieke ontdekkingen biedt Antica Namur ook gezelligheid met twee restaurants en een niet te missen champagnebar, perfect voor ontmoetingen en uitwisselingen.

De drukbezochte openingen, de samenwerking met prestigieuze culturele instellingen zoals Koning Boudewijnstichting en de musea van de stad Namen alsook de organisatie van gevarieerde conferenties, brengen talrijke verzamelaars en persoonlijkheden uit de kunstwereld samen en maken van Antica Namur “the place to be”.

ANTICA NAMUR, DE HISTORISCHE MARKTBAROMETER

Antica Namur, opgericht in 1977, heeft zich door de jaren heen gevestigd in de top 3 van de meest prestigieuze en invloedrijke kunstbeurzen in België. Gelegen in het hart van de Waalse hoofdstad, in Namur Expo, brengt het elk jaar gedurende 10 dagen meer dan 100 Europese exposanten samen. Traditioneel georganiseerd in november, wordt Antica Namur beschouwd als de barometer van het kunstbeurzenseizoen.

Veeleisend in haar selectiecriteria en onder toezicht van een experten commissie, kan de beurs bogen op een hoog kwaliteitsniveau met de aanwezigheid van vele grote namen op de Belgische en Europese kunstmarkt, zowel gevestigde als nieuwe generaties. Antica Namur blijft ook toegankelijk en gewaardeerd door jonge verzamelaars en liefhebbers.

PRAKTISCHE INFORMATIE

DATA EN OPENINGSUREN

Van zaterdag 19 tot zondag 27 november 2022 Maandag tot vrijdag van 13u tot 19u Weekends van 11u tot 19u

PLAATS

Namur Expo
Avenue Sergent Vrithoff, 2 BE-5000 Namur

INLICHTINGEN

www.antica.be antica@fairtime.be

+32 81 32 19 28

ORGANISATIE

FAIRTIME SPRL
Diane Kervyn de Volkaersbeke Beursdirecteur
+32 (0)477 76 02 23 diane.kervyn@fairtime.be