Wim Wenders duikt met deze intrigerende documentaire in het leven van kunstenaar Anselm Kiefer en verkent zijn fascinatie voor geschiedenis

Anselm Kiefer is een van de grootste hedendaagse kunstenaars. Zijn verleden en heden vervagen de grens tussen film en schilderkunst en zorgen zo voor een unieke filmische ervaring die diep in het werk van een kunstenaar duikt en zijn levenspad onthult. De documentaire van Wim Wenders (Perfect Days) werd tijdens het Cannes filmfestival genomineerd voor het Gouden Oog, de grote prijs onder het genre.

Op zijn doeken mengt hij verf met andere materialen (glas, lood, as, gedroogde planten, ) Geïnspireerd door de Duitse geschiedenis van de 20ste eeuw vangt hij in grauwe tinten een naargeestige sfeer.

Filmmaker Wim Wenders (Paris, Texas, Der himmel über Berlin) heeft toegang gekregen tot het gigantische domein nabij Nîmes waar Kiefer verschillende werkruimtes bezit en vat de 78-jarige kunstenaar hier in spraakmakende beelden. Een radicale ontleding van het kunstenaarschap, waarbij verleden en heden met elkaar verweven worden en de lijn tussen film en schilderij vervaagt.

Duur: 1u 33min
Muziek: Leonard Küßner,
Acteurs: Anselm Kiefer, Daniel Kiefer, Anton Wenders
Regisseurs: Wim Wenders