Air4Six is een nieuw vocaal ensemble met sopranen Liesbeth Devos en Astrid Stockman, mezzosopraan Inez Carsauw, tenor Denzil Delaere, bariton en dirigent Joris Derder en bas Charles Dekeyser. Allemaal internationaal gevierde solozangers, maar met een gedeelde drang naar een gemeenschappelijk vocaal avontuur. Vanuit een hechte vriendschapsband en met de eigenheid van hun stemmen bereiken ze een boeiende mix van diepgravende muzikale originaliteit. 

Voor hun première in AMUZ duiken ze in de vocale erfenis van de Engelse ensembletraditie. Op het programma klinkende namen als Ralph Vaughan Williams, Edward Elgar, Benjamin Britten, Hubert Parry, maar ook aangrijpende folksongs van de Britse eilanden. 

Het concert zal live plaatsvinden in AMUZ op donderdag 3 december 2020 om 20 uur, maar gezien de huidige veiligheidsmaatregelen zonder publiek.  Wij brengen u echter graag warmte en diepgang in deze donkere tijden. Daarom nodigen we u van harte uit om dit concert vanuit uw huiskamer mee te volgen. 

Programma
 
Will Todd (°1970)
Softly
Hubert Parry (1848-1918)
uit: Songs of Farewell:
My soul, there is a country
There is an old belief
Benjamin Britten (1913-1976)
uit: Flower Songs
To Daffodils
Edward Elgar (1875-1934)
The Prince of Sleep
Benjamin Britten (1913-1976)
uit: Flower Songs
The Succession of the Four Sweet Months
Roger Quilter (1877-1953) / bewerking: Joris Derder
Fear no more the heat of the Sun
Benjamin Britten (1913-1976)
uit: Flower Songs
Marsh Flowers
Ralph Vaughan Williams (1872-1958)
Come Away, Death
Benjamin Britten (1913-1976)
uit: Flower Songs
The Evening Primrose
Arthur Sullivan (1842-1900)
The Long Day Closes
Billy Joel / bewerking: Bob Chilcott
And so it goes
Howard Goodall (°1958)
The Star of the County Down
Traditioneel / bewerking: Jonathan Rathbone
The Oak and the Ash
Traditioneel / bewerking: James E. Moore
An Irish Blessing

Uitvoerders
Liesbeth Devos & Astrid Stockman, sopraan | Inez Carsauw, mezzosopraanfoto R) | Denzil Delaere, tenor(foto L) | Charles Dekeyser, bas | Joris Derder, bariton & artistieke leiding(foto top)
 
Biografie
Op initiatief van bariton en koordirigent Joris Derder ontstond in 2019 een nieuw Belgisch vocaal sextet met Liesbeth Devos en Astrid Stockman, Inez Carsauw, Denzil Delaere, Charles Dekeyser en hijzelf. Op zoek naar diepgang en warmte in de muziek versmelten zij hun stemmen tot een rijke vocale sound. Allemaal internationaal gevierde solozangers, maar met een gedeelde drang naar een gemeenschappelijk vocaal avontuur. Vanuit een hechte vriendschapsband en met de eigenheid van hun stemmen bereiken ze een boeiende mix van diepgravende muzikale originaliteit. Het sextet specialiseert zich in romantisch en hedendaags repertoire, werkt ook samen met hedendaagse componisten en biedt zo eveneens aan nieuwe muziek een podium en een stem.

Foto’s: www.amuz.be