Begin deze week is Alfons Buyl, eigenaar en zaakvoerder van Buyl Transport plots overleden. Hij had enkele dagen voordien zijn vijftigste verjaardag gevierd. Buyl was in de sector – en zeker binnen TLV – goed gekend voor zijn engagement.
Buyl was de derde generatie aan het hoofd van Buyl Transport in Lokeren. Hij nam in 1996 de fakkel over van zijn vader Florent, die enkele jaren eveneens plots overleed. Het bedrijf was kort na de Tweede Wereldoorlog opgericht door de grootvader van Alfons Buyl.
Onder zijn impuls kende Buyl Transport een grote expansie en specialiseerde het zich in het vervoer van en naar de Benelux, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Italië voor verschillende sectoren. De Lokerse firma telt nu een vijftigtal werknemers, vijftig trekkers en honderd opleggers. Buyl zette de afgelopen jaren sterk in op modernisering en informatisering.
Zeer geëngageerd
Alfons Buyl was niet alleen gerespecteerd als ondernemer, maar ook als geëngageerde vervoerder. Hij was al sinds zes jaar lid van de raad van bestuur van TLV en begin vorig jaar werd hij verkozen als vicevoorzitter. Hij was tevens bestuurslid van ‘Truckers met een Hart’, een initiatief om andersvaliden in een truckstoet te laten meerijden.
“Alfons Buyl had een groot geloof in de kracht van een beroepsvereniging en was dan ook enorm begaan met de sector. Hij zetelde in verschillende commissies, niet alleen van TLV maar ook van bijvoorbeeld het Sociaal Fonds voor het Wegvervoer. Weinigen hebben zich zo belangloos willen geven voor het wegvervoer. De sector verliest een bijzonder verdienstelijke persoon”, zegt een aangeslagen Lode Verkinderen, secretaris-generaal van TLV.
De uitvaartplechtigheid heeft morgen zaterdag 18 februari plaats om 11.00 uur in de Sint-Laurentiuskerk in Lokeren.