TRANSIT – een samenwerking tussen de provincie Antwerpen, VDAB en de drie grote vakbonden – maakt leerlingen wegwijs in het kluwen van de sociale zekerheid en het arbeidsrecht. Waar moet je rekening mee houden bij het maken van een doordachte studiekeuze, de do’s en dont’s bij solliciteren: TRANSIT-lesgevers leggen het allemaal uit.

Arbeid is een beweeglijk thema met een voortdurend veranderende wetgeving. Voor scholen is het niet makkelijk om dit op de voet te blijven volgen. TRANSIT zelf beroept zich op partner-experten uit de sector om de info bondig en transparant tot in de klassen te brengen. Hoe het concreet werkt? Leerkrachten schrijven hun klassen in voor een halve dag met 3 korte workshops. Een succesformule die In coronatijden werd omgebouwd naar een gratis onlinequiz van 2 lesuren. Daar hoort een mooie prijs bij en ook een voor- en naverwerkingspakket waar de leerkracht zelf mee aan de slag kan. Leerlingen nemen deel met de klas of van thuis uit.

De eerste TRANSIT quizzen werden alvast gesmaakt, zo blijkt uit het evaluatieformulier dat de leerkrachten invulden. Er schreven al meer dan 1200 leerlingen in voor deze digitale editie. Tijdens de ‘afkoelingsweek’ nemen de leerlingen deel via afstandsonderwijs. 
De organisatoren hopen net als vorige jaren weer een 4000-tal laatstejaarsstudenten uit de provincie Antwerpen te bereiken.

Leerkrachten kunnen hun klassen nog steeds inschrijven via www.transit-antwerpen.be

TRANSIT Infodagen ‘Wat na het secundair?’ is een initiatief van de provincie Antwerpen, Stad Antwerpen, VDAB, ABVV, ACV en ACLVB i.s.m. de steden Turnhout en Mechelen.

Wanneer:
Online infosessies in de voormiddag vanaf 9u, in de namiddag vanaf 13u30 nog tot 12 mei 2021.

Waar: Gratis, online via Google Meet.

Meer info en inschrijven: www.transit-antwerpen.be

Foto: TRANSIT docente Kristien Vanfrachem (VDAB) aan het werk tijdens een online sessie van de infodagen. Www.provincieantwerpen.be