Om het aanbod krachtige machines voor professionals nog uit te breiden, heeft STIHL de nieuwe MS 400 C-M op de markt gebracht: de eerste kettingzaag ter wereld die is uitgerust met een magnesiumzuiger. 

De kettingzaag MS 400 C-M is ontworpen voor professioneel gebruik en biedt de hoogste maximumsnelheid (14.000 tpm) in de 60 cm³-klasse. De nieuwe 2-MIX-motor van 66,8 cm³ heeft een grotere cilinderinhoud dan de MS 362 C-M en kan daardoor zowel meer vermogen als meer koppel leveren, naast een snelle acceleratie. 
De MS 400 C-M is de eerste kettingzaag ter wereld die uitgerust is met de nieuwe magnesiumzuiger. Deze lichte en duurzame zuiger weegt slechts 70 gram – en is dus 14% lichter dan de aluminiumzuiger in de MS 362 C-M. De machine haalt zo een uitstekende vermogen-gewichtsverhouding en het hoogste maximale toerental in haar klasse. 

Dankzij dit nieuwe intelligente ontwerp en de gebruikte materialen beschikt de MS 400 C-M over een indrukwekkende vermogen-gewichtsverhouding van 1,45 kilogram per kilowatt. Deze kettingzaag is dan ook de ideale partner bij het werken in bossen, vooral bij langdurig werk. 
Naast de nieuwe motor van 66,8 cm³ beschikt de MS 400 C-M ook over de unieke M-Tronic 3.0-technologie van STIHL, met het nieuwe kalibratieproces en een verbeterde HD2-filter. Dat levert optimale prestaties onder alle omstandigheden. De kettingzaag is daarnaast ook uitgerust met de ElastoStart-technologie voor moeiteloos starten. 

De MS 400 C-M richt zich tot professionals in de bosbouw en boomkwekerijen en kan worden gebruikt voor tal van toepassingen, zoals bomen vellen, takken afzagen en hout op maat zagen. De MS 400 C-M is verkrijgbaar vanaf € 1289, in de versies 40 cm en 45 cm  met 3/8” Rapid super zaagblad. 

Foto: Remy Communication