Tim Van Laere Gallery presenteert Live Forever, een groepshow met werk van Bram Demunter, Gelatin, Adrian Ghenie, Kati Heck, Friedrich Kunath, Edward Lipski, Jonathan Meese, Tal R, Daniel Richter, Peter Rogiers, Ben Sledsens, Ed Templeton, Henk Visch en Anke Weyer. 

De tentoonstelling brengt nieuw werk van een aantal klinkende namen van de galerie – zoals Adrian Ghenie, Kati Heck, Jonathan Meese en Ed Templeton – samen met werk van kunstenaars die voor het eerst in de galerie tentoonstellen, zoals Bram Demunter en Daniel Richter.

Hoewel een breed spectrum aan media vertegenwoordigd zijn in de tentoonstelling – sculpturen, schilderijen en fotografie – getuigt deze groepsexpo ook van een gedeelde visie van de deelnemende kunstenaars. Zo maken ze allen expressieve, vrije kunst die, hoewel heel erg in het hier en nu gemaakt zijn, door hun referenties naar de kunstgeschiedenis ook heel tijdloos aanvoelen.

Een belangrijke nieuwe naam voor de galerie is Bram Demunter (°1993 Kortrijk; woont en werkt in Knokke-Heist), die voor deze tentoonstelling twee nieuwe werken toont. De schilderijen en tekeningen van deze jonge kunstenaar zijn steeds een interactief proces tussen dingen die hij leest, hoort, ziet en denkt. Hiermee ontwikkelde hij een heel eigen iconografie die dicht aanleunt bij een premoderne beeldtaal en mensbeeld. Dit combineert hij met elementen uit de moderne abstract-expressionistische schilderkunst. Hij refereert in zijn werk naar de traditie van de kunstgeschiedenis, en meer bepaald naar Gerard David, James Ensor, Henry Darger en Rogier Van der Weyden. Zijn werken draaien steeds rond het gedrag van mensen en hun interactie met elkaar en hun omgeving, zoals de natuur, dieren en instellingen.

Live Forever
24 oktober – 30 november 2019
Tim Van Laere Gallery

Met:
Bram Demunter(foto top)
Gelatin
Adrian Ghenie
Kati Heck
Friedrich Kunath
Edward Lipski
Jonathan Meese
Tal R
Daniel Richter
Peter Rogiers
Ben Sledsens(foto tekst)
Ed Templeton
Henk Visch
Anke Weyer

Foto’s: Club Paradis