Exact één jaar geleden opende diamantmuseum DIVA haar deuren voor het grote publiek in Antwerpen. Ruim 5.000 mensen bezochten DIVA tijdens het 57-uur durende openingsfeest op 4, 5 en 6 mei. Op zaterdag 4 mei vierde DIVA haar eerste verjaardag met workshops diamantslijpen en juweelontwerp, stadswandelingen in De Gouden Straatjes én trakteert DIVA met vijf diamanten.

“DIVA verovert steeds meer harten. We kijken tevreden terug naar onze eerste Wonderkamer, een samenwerking met topinterieurarchitect Axel Vervoordt. Ook de vaste collectie groeit dankzij schenkingen van weldoeners die samen met onze partners en sponsors geloven in de rol van DIVA als toonaangevend landelijk diamant- en zilvermuseum”, geeft Luk Lemmens aan, voorzitter van de Museumstichting. “Deze landelijke rol reflecteert zich ook in het bezoekersaantal. Het voorbije jaar kreeg DIVA 88.000 bezoekers in het museum. Uiteraard rusten we niet op onze lauweren. Op 13 september opent de tweede Wonderkamer met de vermaarde juwelenontwerpers Wouters & Hendrix. Maar eerst vieren we feest. Ik nodig iedereen uit om onze verjaardag op zaterdag 4 mei mee te vieren.”

Samen met het Antwerpse juwelierscollectief ‘De Gouden Straatjes’ en het Antwerp World Diamond Centre (AWDC), koepelorganisatie van de Antwerpse diamantsector, stelde DIVA een feestelijk programma voor. Want ook de juweliers van De Gouden Straatjes bliezen hun eerste kaarsje uit én breiden uit.

Zeven Juweelontwerpers sloten zich aan bij het collectief. De Wijngaardstraat in het historisch centrum, altijd al een ‘Gouden Straatje’ met z´n dichte concentratie aan edelsmeden bracht vijf namen mee: Mia & Moi, Hanne Schoofs, Wim Meeussen, Gerda de Vrij en Rembrandt Jordan.

Foto’s & video: www.divaantwerp.be / Frederik Beyens