Beleef het Carnaval van Binche alsof je er zelf bij was. Dompel je onder in deze unieke folklore die erkend is door Unesco.
Nieuw
Het museum bied je een nieuw bezoek dat je zintuigen zal prikkelen, het Interpretatiecentrum van het Carnaval van Binche. Deze ruimte is de opvolger van de oude galerij uit 1975.
Het Interpretatiecentrum is opgevat als een participatief parcours dat je aanmoedigt om het carnaval te bekijken, aan te raken, te beluisteren en zelfs te voelen. Collectiestukken, nooit eerder getoonde archieven, getuigenissen, geluidsfragmenten, foto’s, films, … helpen je de geschiedenis en het verloop van dit ongelooflijke traditionele evenement te begrijpen.
Een levend museum
Het museum organiseert ook:
ongeziene tijdelijke tentoonstellingen
workshops
rondleidigen
activiteiten voor volwassenen, gezinnen en kinderen
De maskers
Dit is ongetwijfeld een wereldwijde culturele traditie: het carnaval dat het einde van de winter in Europa begroet, mysterieuze gebruiken op het Afrikaanse continent, de raadselachtige ceremonies van Noord- en Latijns-Amerika, om nog maar te zwijgen van de tradities in Azië en andere riten in Oceanië. Wat hebben deze festiviteiten gemeen? Het masker! Het bestaat uit verschillende materialen en vormen en wordt op diverse manieren gebruikt. Ontdek alles over de maskers en de kostuums in het Internationaal Carnavals- en Maskermuseum.
Bezoekers met speciale behoeften
Deze attractie biedt faciliteiten en/of activiteiten met een officiële Access-i certificering. Raadpleeg de gedetailleerde fiche, je vind er alle informatie die je nodig hebt om je bezoek te organiseren.
Weet dat er ook in Wallonië een breed scala aan officieel Access-i gecertificeerde activiteiten en plaatsen zijn.
Na je bezoek zal je begrijpen waarom het Carnaval van Binche door Unesco erkend is als immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid.

Rue Saint-Moustier 10
7130 Binche
Tel: +32 64 33 57 41

Foto’s: www.museedumasque.be