Hebt u vrienden of familie die wel eens van barokmuziek willen proeven, maar die nog nooit een concertzaal durfden binnen te stappen? Nodig hen dan nu uit op het concert met het European Union Baroque Orchestra & Amandine Beyer op 26 september in AMUZ.

AMUZ (Festival van Vlaanderen – Antwerpen) en het European Union Baroque Orchestra (EUBO) slaan de handen in elkaar met GOfBaroque, een Europees samenwerkingsproject in het kader van het Europees Jaar voor Cultureel Erfgoed 2018. Een jaar lang viert Europa de diversiteit en rijkdom van haar erfgoed in al zijn soorten. Met GOfBaroque (spreek uit als: go for baroque) willen AMUZ en het EUBO een breed publiek laten kennismaken met het rijke erfgoed van de barokmuziek. De baseline #baroquebelongstoEurope sluit ook mooi aan bij de intenties van de barok zelf, die in de 17de en 18de eeuw met zijn flamboyante, kleurrijke en expressieve versieringen kunst dichter bij de mensen wilde brengen.

De Franse stijl was destijds enorm geliefd en verspreidde zich in gans Europa ‒ ook Duitse muzikanten componeerden bijvoorbeeld volgens ‘le goût français’. Violiste Amandine Beyer serveert samen met de jonge muzikanten van EUBO werken van Campra, Corette, Muffat en Leclair die de Franse flair perfect tot leven laten komen.

De leden van EUBO zijn jonge muzikanten die over gans Europa werden gerekruteerd. Hun passie voor barokmuziek brengen ze met vuur over aan het Antwerpse publiek. Wie deze jonge muzikanten aan het werk wil horen én ook barokmuziek wil horen, is dit concert een perfecte introductie.

Wees erbij! Reserveer nu uw ticket en breng gratis iemand mee.

AMUZ – Kammenstraat 81 – 2000 Antwerpen – www.amuz.be
Info & tickets: +32 (0)3 292 36 80 | DI & DO 13.00-16.00