De winnaars van de Pop up Europa boekenquiz en kraslotenwedstrijd zijn bekend. Emma Baert, Karolien Van Mierlo en Vincent Verboven kapen de hoofdprijzen weg van de Europese boekenquiz. Fleur Van Beeck, Mounir Ibn Hach, Patricia Dufoort, Patrick Raeymaekers en Hedwig Naets zijn de winnaars van de kraslotenwedstrijd. Zij ontvingen op zaterdag 28 april hun prijs in de bibliotheek van Turnhout. Burgemeester Eric Vos en schepen Marc Boogers reikten de prijzen uit.

Hoofdprijzen

In het prijzenpakket van de boekenquiz zaten een fietskaartenpakket van de provincie Antwerpen, een gezinsrecreatiepakket voor Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom en een cultuurbon van provinciaal cultuurhuis de Warande. De vijf winnaars van de kraslotenactie gingen naar huis met een cultuurbon van de Warande t.w.v. 50 euro, een Streekmand van Klein Engelandhoeve, een dagje spoorfietsen in groep tussen Kapellen en Brasschaat, een pokerspel en een echte Turnhoutse “seuzie” (die niet gepikt is).
De prijsuitreiking is één van de afsluiters van Pop up Europa in Turnhout. Een maand lang stond de stad volledig in het teken van de Europese Unie. Met een interactieve tentoonstelling in de bib, een Europese filmvertoning, infosessies, wedstrijden en activiteiten voor kinderen en scholen was er voor iedereen iets leuks te beleven. Pop up Europa is een initiatief van provincie Antwerpen, deze keer in samenwerking met stad Turnhout, om Europa dichter bij de burger te brengen.
Gratis naar de voorstelling “De Man door Europa” met tolk Vlaamse Gebarentaal

Op woensdag 2 mei staan er nog twee gratis theatervoorstellingen gepland in provinciaal cultuurhuis de Warande van De Man door Europa van Lucas De Man. In deze wervelende voorstelling neemt acteur Lucas De Man het publiek mee door de geschiedenis van Europa van de 16e eeuw tot morgen. In de voormiddag is er een Engelstalige voorstelling voor scholen en om 20.15 uur is er een Nederlandstalige voorstelling mét tolken Vlaamse Gebarentaal voor het algemeen publiek. Tickets zijn gratis te bestellen via de website www.popupeuropa.be/turnhout.

“Met Pop up Europa willen we onze burgers informeren over de werking en de realisaties van de Europese samenwerking, op zo’n manier dat ze daarover met elkaar in dialoog gaan. Om dat te bereiken bieden we een reeks laagdrempelige activiteiten aan”, verduidelijkt gedeputeerde voor Europese Samenwerking Peter Bellens. “Het concept slaat duidelijk aan en krijgt zelfs internationale waardering. Pop up Europa is door het Europese Comité van de Regio’s bekroond met de EU Public Communication Award voor beste EU-campagne.”
Andere locaties in 2018:
Mei: Brasschaat
September: Heist-op-den-Berg

Foto: De winnaars van Pop up Europa Turnhout: links schepen Marc Boogers, uiterst rechts burgemeester Eric Vos – copyright provincie Antwerpen