Wereldwijd verblijven tienduizenden vrouwen met of zonder kinderen in vluchtelingenkampen. Wat gebeurt er op humanitair en politiek vlak om de precaire situatie van deze vrouwen te verbeteren?
Is een vluchtelingenkamp een veilig toevluchtsoord of loeren er andere gevaren? Wat kunnen wij doen om deze door oorlogsgeweld getraumatiseerde vrouwen en kinderen te helpen?

Met Gily Coene (of collega Sophie Withaeckx), prof. dr. VUB, directeur RHEA, Sofie D’Hulster, voorzitter vzw HUMAIN, Assita Kanko, auteur, politica, lid denktank Liberales, Kris Smet, auteur, regisseur en vrouwenrechtenactiviste, Hilde Vautmans, EU-parlementslid voor Open VLD, buitenlandse zaken, defensie, landbouw en gelijke kansen, Julie Weyne, ex-medewerkster Klein Kasteeltje, coauteur Transit 51 en Ayan Mohamud Yusuf, Somalisch vluchtelinge, verbleef zelf in kampen, medewerkster van Geert Bourgeois en oprichtster van vzw Marodi. Peter Verlinden modereert.

INFO EN INSCHRIJVINGEN
Inkom: € 5 (studenten gratis), ter plaatse te betalen (broodjeslunch inbegrepen)
Inschrijvingen (verplicht) en info: Nationaal secretariaat HVV,
Pottenbrug 4, 2000 Antwerpen, secretariaat@h-vv.be, T 03 233 70 32

Een initiatief van de Humanistisch-Vrijzinnige Vereniging (HVV vzw), in samenwerking met HVV Gent en Vermeylenfonds en ondersteund door Willemsfonds en de Liberale Vrouwen.

Www.h-vv.be