In 2017 viert het GlazenHuis haar 10de verjaardag. Op het menu staat een waaier aan activiteiten, georganiseerd door verschillende partners uit de Lommelse kunst- en cultuurwereld.
‘Zomer van Glas’ presenteert o.a. tentoonstellingen, theatervoorstellingen, projecten en talrijke kinderactiviteiten.

Met het GlazenHuis wil de Stad Lommel glas als grondstof voor kunst een platform aanbieden. Zo fungeert het GlazenHuis, naast architecturaal baken, als glasmuseum maar bovendien als informatief, educatief, productie- en verkoopscentrum. Dit Vlaamse Centrum voor Hedendaagse Glaskunst verenigt deze functies en benadert glas vanuit alle mogelijke gezichtspunten: artistiek, functioneel en conceptueel, ambachtelijk en industrieel, hedendaags en historisch.
Het GlazenHuis te Lommel profileert zich als Vlaams Centrum voor Hedendaagse Glaskunst. Toch engageert het GlazenHuis zich veel verder dan deze ondertitel laat vermoeden. Het is een dynamisch centrum dat glas wil promoten in al zijn facetten en zich toespitst op alle verschijnings- en gebruiksvormen: Glas in het dagdagelijkse gebruik, glas in design, glas doorheen de geschiedenis, glas in de toekomst, glas binnen de hedendaagse kunst. Vooral dit laatste ‘glas als artistiek medium’ een plaats geven binnen de hedendaagse kunst is één van onze voornaamste doelstellingen.
Het GlazenHuis laat zien dat glas kan zijn wat het wil zijn: object of schilderij, brons of edelsteen, kunst of design, uniek of alledaags, kleurrijk of onzichtbaar.

Je leest er alles over op hetglazenhuis.be.