Op initiatief van Karine Lalieux Schepen van Cultuur van de Stad Brussel en door de Dienst Cultuur op touw gezet, zijn 280 kunstenaars van zeer diverse afkomst en van wie bijna de helft voor het eerst meedoet, op het appel van Carte de Visite|ARTopenKUNST. Een fikse aangroei in de participatie en een mooie mix van amateurkunstenaars en jong opkomende talenten kenmerken deze 4e editie. Tijdens het geheel gratis weekend zijn er zo’n 840 tal werken te bewonderen. Artistieke workshops voor jong en oud luisteren het evenement op!

Deze collectieve tentoonstelling die zich op 6 verdiepingen en 6.000 m² ontvouwt, is voor velen een uitgelezen kans om een eerste kunstwerk te tonen en andere creatieve geesten te ontmoeten in een gemoedelijke sfeer.
Carte de Visite| ARTopenKUNST staat voor een rijkdom aan creativiteit van zowel amateurs- als professionele kunstenaars die op het grondgebied van de Stad Brussel wonen of werken. De deelnemers zijn ingegaan op de open oproep die eind 2016 via de site cartedevisite.brussels gelanceerd werd. Het is merkwaardig vast te stellen dat meer dan de helft van de deelnemers voor het eerst meedoen en dat jonge en inmiddels bijna ‘gevestigde’ kunstenaars trouw blijven exposeren in het grote Vanderborghtgebouw. De 4e editie onderstreept meer dan ooit het belang, ja zelfs de nood aan tentoonstellingsruimte voor kunstenaars, hetgeen mooi aansluit bij de politieke wil van het Schepenambt om een bredere toegankelijkheid en cultuurparticipatie te stimuleren door het organiseren van dergelijke evenementen.artopenunst C
De tentoonstelling is vrij toegankelijk en de bezoekers kunnen er werken van zeer diverse aard bezichtigen : werken met gemengde technieken, collages, juweelstuk, textielwerken, installaties, tekeningen, schilderijen, foto’s, projecties, beeldhouwwerken, zeefdrukken en een groot live street art schilderwerk.
Activiteiten tijdens het weekend :
Op elke verdieping kunnen de bezoekers via “postzakjes” berichtjes laten aan hun favoriete creatoren.
Het publiek en de kunstenaars kunnen hun stem uitbrengen voor hun lievelingswerk en zoals elk jaar weer worden zondagnamiddag Publieksprijs en Artiestenprijs uitgereikt.
Creatieve workshops voor iedereen op zaterdag en zondag.

« Behalve de ontmoeting tussen 280 kunstenaars en publiek in een gemoedelijke sfeer is Carte de Visite | ARTopenKUNST ook een mooie hulde aan Brussels amateurs-en professioneel . Jaarlijks zijn duizenden bezoekers hiervoor op de been om ze te ontdekken » aldus Karine Lalieux, Schepen voor Cultuur.

AGENDA :
10.02 Vernissage : 18:00 > 21:00
11.02 Expo & creatieve ateliers : 11:00 > 19:00
12.02 Expo & creatieve ateliers: 11:00 > 18:00 & Prijsuitreiking : 16:30

Vanderborghtgebouw, Schildknaapstraat, 50 – 1000 Brussel.