Ontdek nieuwe muziek op Crossing Border.

ILA is niet de enige nieuwe muzikale act die je dit jaar op Crossing Border kan ontdekken. Veel van deze bands en artiesten zijn zelfs voor het eerst in Nederland te zien! 
 
Neem Neue Grafik Ensemble, het ensemble van de Franse producer, instrumentalist en DJ Neue Grafik, ontstaan tijdens nachtelijke jamsessies in het Londense Total Refreshment Centre. Hoe dat klinkt? Als één grote, energieke viering van culturele kruisbestuiving. 

Ciara Mary-Alice Thompson aka CMAT is een alternatieve popster uit Dublin die humoristische nummers schrijft over serieuze onderwerpen: inzinkingen in snackbars en drama’s aan het keukenblok. Ze laat zich graag inspireren door Dolly Parton en RuPaul’s Drag Race.

De zwarte feministische punkband Big Joanie is een van de meest besproken livebands in het Verenigd Koninkrijk. Hun geluid is een vervormde samensmelting van postpunk à la The Raincoats en de popsound van meidengroepen uit de jaren zestig.
 
Chibi Ichigo is hard op weg de Belgische hiphopscene te veroveren. Ze schakelt moeiteloos tussen Russische, Nederlandse en Engelse teksten. Met haar rauw-poëtische lyrics en laidback beats ondergraaft ze taalkundige en culturele grenzen.
 
De New Yorkse muzikant Cassandra Jenkins maakt ambient folk die het magische in het alledaagse oproept. Haar tweede soloalbum ‘Phenomenal Nature’ staat bol van observaties waarin ze de natuur en de mensheid om haar heen weet vast te leggen.
 
Het Zuid-Londense ME REX zag het licht in 2018 in het huis van songwriter Myles McCabe. Hun nieuwste album ‘Megabear’ bestaat uit 52 tracks van een halve minuut, gemaakt om op ‘shuffle’ af te spelen. Met elke luisterbeurt ontstaat zo een uniek sonisch narratief.

Foto’s: www.crossingborder.nl