Het aantal elektrische wagens is in opmars in België, ook in de stad Antwerpen. De stad zet met een nieuwe concessie voor (snel)laadinfrastructuur verdere stappen in het faciliteren van publiek toegankelijke oplaadinfrastructuur. TotalEnergies staat de komende twee jaar in voor het plaatsen van extra publieke (snel)laders op het openbaar domein in Antwerpen.
 
Gedurende twee jaar zal TotalEnergies alle nieuwe plaatsingen van elektrische (snel)laders in stad Antwerpen verzorgen. Tot 2034 zijn zij ook verantwoordelijk voor de technische en commerciële exploitatie van het door hen geplaatste netwerk van openbare laadstations. Antwerpenaren die geen eigen oplaadmogelijkheid hebben, krijgen zo nog meer mogelijkheden om hun wagen op te laden.

Schepen voor mobiliteit Koen Kennis: “Wat we absoluut willen vermijden is een wildgroei aan laadpalen in onze straten. Dat is niet alleen visuele vervuiling, het zou ook een groot aantal parkeerplaatsen privatiseren. Daarom werken we op basis van realistische prognoses voor de behoefte aan laadinfrastructuur, en deze overeenkomst beantwoordt daar perfect aan. Nu kunnen we snel en efficiënt inspelen op concrete vragen. We houden daarbij vast aan het principe ‘Paal volgt wagen’.’’
 
Laadpunten op groene stroom
TotalEnergies is een multi-energiebedrijf actief in de productie en levering van energie: olie en biobrandstoffen, aardgas en groen gas, hernieuwbare energiebronnen en elektriciteit. Alle laadpunten die zij plaatsen in stad Antwerpen worden gevoed door groene stroom uit Belgische offshore windenergie.
 
Digitale aanvraag laadpunt
De laadpunten, die op het openbaar domein komen, worden op aanvraag geplaatst. Om een laadpunt aan te vragen moet je wonen of werken in stad Antwerpen, mag je geen laadmogelijkheden hebben op eigen terrein en nog geen laadpaal hebben binnen een wandelafstand van 250 meter.
 
Wie voldoet aan die voorwaarden kan vanaf 1 september een publieke laadpaal aanvragen via www.antwerpenlaadt.be of
www.antwerpen.be (> parkeren en mobiliteit > auto).

Foto: www.antwerpen.be