Veel traditionele Italiaanse recepten dreigen in de vergetelheid te raken. Om dat te voorkomen ging culinair journalist en filmmaker Vicky Bennison op zoek naar die échte Italiaanse familierecepten waar iedereen altijd naar op zoek is. Bennison kreeg het voor elkaar deze – veelal ‘geheime’ – familiereceptuur te verzamelen. Met recepten die van generatie op generatie zijn overgedragen, van nonna’s die hun hele leven al koken met en uit liefde, als hobby en niet als beroep.

Zij laten zien dat echt Italiaans koken eenvoudig en prachtig is en binnen ieders bereik ligt, mits je over de juiste kennis beschikt. Alle gerechten in dit boek zijn gemakkelijk en toegankelijk en komen uit heel Italië. Neem een kijkje in het kloppende hart van een Italiaans huishouden en leer het allerbeste Italiaanse eten zelf te bereiden.

“Wij maakten een ‘Franca’s klassieke lasagna bolognese'(pagina’s 154&155). Franca is een ‘contadina’, een boerin. Ze woont in de heuvels ten zuiden van Bologna. Franca: “onthoud dat dit een pastagerecht is; de vleesragú heeft een bijrol, dus wees er spaarzaam mee als je de lasagna in elkaar zet. Om een echte lasagna bolognese te zijn moeten er minstens vijf lagen pasta in zitten.””

Hardcover; 240 pagina’s.

Foto: Ruddy Berghmans.

Auteur: Vicky Bennison
Titel: Pasta Grannies
Uitgeverij: Karakter
ISBN: 978 90 4521957 8
Thema: gastronomie
Prijs: € 27,99