De zomer gaat vandaag van start en de beste manier om dat te vieren is een dagje uitblazen aan het strand in Zeeland. Of je nu wil wandelen, fietsen of luieren op je badhanddoek, bij een lekker dagje aan het strand hoort een mooie afsluiter. Gelukkig staat Zeeland, naast zijn oesters en mosselen, ook bekend om zijn gastronomische toplocaties. 

Spetters
Spetters mag dan niet vlak aan het strand liggen, het is de enkele minuten stappen meer dan waard. Met een Michelinster en een 16,5 van Gault&Millau, is het een van de topadressen voor gastronomie in Zeeland. Achter het roer staat chef Laurent Smallegange, die een zeer fijne, lokale keuken neerzet in zijn restaurant in de jachthaven van Breskens. Kies à la carte of ga voor het inspiratiemenu met oosterscheldekreeft, rode mul en gerookte paling. En dan is er nog het prachtige zicht op de Westerschelde. Moeten we nog meer zeggen?
Spetters
Kaai 5
4511 RC Breskens

Het Badpaviljoen
In de duinen van Domburg vind je het historische Badpaviljoen. Met een score van 13/20 van Gault&Millau kan je er genieten van vis, schaal- en schelpdieren in gerechten met zowel Aziatische als Europese tinten. Bij dat alles krijg je ook een fantastisch zicht op de Noordzee. Een perfecte plaats om ook te smullen van de zonsondergang dus. En dan hebben we het nog niet gehad over de onweerstaanbare plateau de fruits de mer.
Het Badpaviljoen
Badhuisweg 21
4357 AV Domburg

Hof Aan Zee
In Koudekerke, tussen Vlissingen en Zoutelande, bots je op een boogscheut van het strand op Hof Aan Zee. Daar staat een frisse new nordic cuisine op je te wachten met lokale ingrediënten die zelf gefermenteerd, gedroogd of gerookt worden. De inspiratie haalt de chef uit Scandinavië, maar voor de producten werkt hij samen met boeren en vissers uit de omgeving. Wie na het diner wil overnachten, kan terecht in een van hun cottages, boerderijwoningen of kamers.
Hof Aan Zee
Strandweg 15
4371 PJ Koudekerke

Morille
Bevind je je nog steeds in Koudekerke, maar iets meer landinwaarts? Schuif dan je voeten onder tafel bij Morille. Chef Dennis Willems kookt een pure keuken met échte Zeelandse producten. Wildpluk en de moestuin staan centraal in de visie van het restaurant, waardoor het menu elke dag kan verschillen. De verrassende, authentieke keuken van Morille leverde het restaurant een Gault&Millauscore van 13,5/20 op.
Restaurant Morille
Biggekerksestraat 3
4371 EW Koudekerke

Tekst: Gert Dewyspelaere

Foto: www.ambiance.be