Voor een weekendje weg raden we je een tripje naar Zierikzee aan. De tot nog toe eerder onbekende havenstad in provincie Zeeland telt maar liefst vijfhonderd monumenten. De stad ligt aan de Oosterschelde en heeft tal van leuke boetieks en restaurants met gezellige terrassen. Het loont de moeite om er eens op uit te trekken en te genieten van al dat moois. Wij helpen je alvast een handje bij het uitkiezen van een leuke plek om een hapje of een glaasje te nuttigen.

Zierikzee telt wel vijfhonderd monumenten. Nadat je er enkelen hebt bezocht, heb je het meer dan verdiend die moegewandelde benen even onder tafel te schuiven. Wij zetten vier adresjes op een rij waar je even tot rust kan komen en kan genieten van de beste visgerechten, een mals stuk vlees en een heerlijke glaasje wijn.

Brasserie de Kaoie
Kan een restaurant aan het water je wel smaken? Trek dan naar Brasserie de Kaoie. Het restaurant ligt aan de historische Engelse kade van Zierikzee waar je heerlijk kan uitwaaien na een dagje wandelen. Bestel buiten een drankje en bewonder de prachtige haven of kies binnen een tafeltje uit, want de sfeervolle inrichting en het uitzicht maken Brasserie de Kaoie tot één van de leukste plekken van de stad. De uitgebreide menukaart biedt voor ieder wat wils en wordt met veel zorg bereid zodat jij zonder zorgen van Zierikzee kan genieten.
Brasserie de Kaoie 
Engelse Kade 6-9
4301 NA Zierikzee

Restaurant de Proeverij
Wanneer je De Proeverij binnenstapt, kom je terecht in een Bourgondische wereld vol smaak en nostalgie. Te midden van het traditionele en historische stadscentrum van Zierikzee ontvangt het personeel je met open armen. De koks bereiden de beste visgerechten en werken met fantastische streekproducten. Natuurlijk staan er ook voldoende vleesgerechten op de kaart. Schijnt de zon? Ga dan voor een plekje op het gezellige, overdekt terras en waan jezelf op vakantie.
Restaurant de Proeverij
Kraanplein 12/14
4301 CH Zierikzee

Winebar Gris Sec 
Gris Sec is het eerste restaurant in de historische stad dat gespecialiseerd is in wijn. In de schaduw van de Sint-Lievensmonstertoren geniet je in intieme sfeer van meer dan twintig wijnen per glas. Eigenaresse Nathalie schenkt wijnen van over de hele wereld zodat je heerlijk op ontdekkingstocht kan zonder je te verplaatsen. Bij Gris Sec draait het niet alleen om wijn, maar ook om verfijnd eten. Met ganzenlever, kwartel met asperges en een tarte tatin van rabarber om af te sluiten, ga je gegarandeerd een geslaagde avond tegemoet.
Winebar Gris Sec
Beddeweeg 4
4301 EK, Zierikzee

Steakhouse ‘t genot
Sinds 2006 is restaurant Steakhouse ’t Genot een echt begrip in Zierikzee. Het gezellige en sfeervolle restaurant is gevestigd in het centrum nabij het Stadhuismuseum van Zierikzee. Je kan er genieten van heerlijke stukken vlees, die bereid worden op een Big Green Egg of geserveerd worden op een bakplaat aan tafel. Ook voor kraakverse vis en vegetarische gerechten ben je bij Steakhouse ‘t Genot aan ‘t juiste adres.
Steakhouse ‘t Genot
Schuithaven 8
4301 HC Zierikzee

Tekst: Alizee Delbrouck

Foto: www.ambiance.be