Uitgroeien tot dé actieve en pure wandelbestemming voor jong en oud: het is een van de ambities van de Kempen.
Team Kempen van Toerisme Provincie Antwerpen ondersteunde dan ook graag het ‘Grave Ravenpad’ in Ravels en ‘Sidderen en beven in Lier’. Twee actieve én coronaproof gezinswandelingen met aandacht voor Kempense volksverhalen.

Uitdagende wandelingen voor groot én klein? Daarvoor trek je naar de Kempen. 
Wandelen betekent er altijd een beetje spelen en ontdekken. Ook een portie durf komt van pas. Niet voor doetjes kortom!

Stoer en speels

Het Grave Ravenpad is een wandel- en speelparcours voor families met baby’s, peuters en kleuters in het Gewestbos in Ravels. Het verhaal van De IJle Prijen en het Witte Raafje – geschreven door collectief MOOS en geïnspireerd op oude Kempense volksverhalen – laat de kinderen het bos verkennen en prikkelt hun zintuigen.
Anneke redden van de brandstapel: dat is de niet alledaagse opdracht van ‘Sidderen en beven in Lier’. De griezelwandeling voor +6-jarigen omvat een wandeling met app en een doeboekje. Aan de kinderen om ingrediënten te verzamelen voor een toverdrank en bijbehorende toverspreuk. De wandeling voert de kinderen langs het erfgoed van de stad en vertelt hen volksverhalen.

Pure vakantiebeleving

Toerisme Provincie Antwerpen ondersteunt innovatieve en belevingsvolle projecten die kaderen binnen het strategisch plan voor toerisme in de Kempen 2020-2025. ‘Stoer stappen’ is zo’n strategische keuze waarmee de regio zich wil onderscheiden. Team Kempen gaat voortdurend op zoek naar activiteiten die een ongeëvenaarde en pure vakantiebeleving garanderen. Gezinnen met schoolgaande kinderen vormen daarbij een  belangrijke doelgroep.
Team Kempen helpt publieke en private vakantiemakers – zowel inhoudelijk als financieel – bij het uitdenken, uitwerken en uitvoeren. Dat gebeurde eerder bij succesvolle initiatieven als het Pagadderpad in Dessel, het Hekselienpad in Retie, StoerToer in Mol en de Keimannetjeswandeling in Balen.

Meer details over deze en andere wandelingen op www.kempen.be.
 
Enkele aanraders:
Sfeervolle herfsttochten: https://www.kempen.be/sfeervolle-herfsttochten
Wandelingen met kinderen: https://www.kempen.be/wandelen-met-kinderen-de-kempen

Foto: Grave Ravenpad – Copyright: collectief MOOS