Naar aanleiding van de Wereld Vegetarisme Dag op vrijdag 1 oktober, berekende Delhaize hoe sterk de vraag naar vegetarische producten in haar winkels steeg. De winkelketen heeft ondertussen al 115 vegetarische producten in haar assortiment en heeft ook nu de verkoop van dit gamma verder zien stijgen. Het gaat om een stijging van bijna 15 % over de laatste twee jaar. In lijn met haar wens om klanten steeds evenwichtigere voeding aan te bieden, heeft Delhaize een deel van haar vegetarische gamma van het merk Delhaize geherformuleerd. Deze producten hebben voortaan allemaal Nutri-Score A of B.

Stijging van 15 %
Het vegetarische assortiment is niet langer de niche die het tien jaar geleden was. Vegetariërs zijn niet meer de enigen die voor vegetarische producten kiezen. Naast vegetariërs telt België ook heel wat flexitariërs. Deze laatsten kiezen ervoor om meerdere keren per week geen vlees of vis te eten. Delhaize heeft de verkoop van haar vegetarische producten de voorbije twee jaar met 15 % zien stijgen. De winkelketen biedt nu 115 vegetarische producten aan en dat is nog zonder de vegetarische alternatieven uit de afdeling charcuterie mee te rekenen.

Nutri-Score A of B
Van de 115 vegetarische referenties van de categorie “vlees” zijn 48 producten van het merk Delhaize. Om ervoor te zorgen dat de veggieproducten van Delhaize die nog geen Nutri-Score A of B hadden, voortaan in het groen zouden scoren, herformuleerde Delhaize haar veggiegamma. Zo werd in sommige producten het zout- en/of vetgehalte verlaagd om een betere Nutri-Score te behalen. Alles uit het vegetarische assortiment van Delhaize in de categorie “vlees” heeft nu Nutri-Score A of B. Delhaize herformuleert elk jaar 150 producten om hun Nutri-Score te verbeteren en op die manier klanten evenwichtigere alternatieven aan te kunnen bieden.

Foto: www.delhaize.be