Iets over middernacht kreeg de politie een oproep voor geluidsoverlast. Er was lawaaihinder die afkomstig was van een appartement in de Salm-Salmstraat. De aangestuurde patrouille hoorde al van op een aanzienlijke afstand muziek.

Op het gelijkvloers zag de politie licht branden en door de afgedekte ramen konden ze de silhouetten van verschillende mensen herkennen. Eens de aanwezigen de politie hadden opgemerkt, ging de muziek uit en veranderde het luid praten in gefluister. Toen de politie aanbelde, ontstond er gestommel dat deed vermoeden dat enkelen wegvluchtten. De bewoonster opende de deur en ontkende dat er een feestje aan de gang was en dat er enkel drie mensen in de woning waren. De dame liet de politie binnen voor een controle. Aan het aantal glazen, lege en halfvolle flessen wijn en blikjes bier te zien, moeten er meer dan drie personen in de woning geweest zijn.

De dame bekende dat ook en voegde eraan toe dat de andere aanwezigen langs het raam gevlucht zouden zijn. Dat bleek natuurlijk niet te kloppen, want de politie stond aan dat raam. Integendeel, de politie vond verschillende aanwezigen: één onder een deken op de grond, iemand in een kast, drie personen lagen op hun buik in de kelder van het gebouw en ook op een hogere verdieping kon de politie nog iemand vinden die aan een controle wilde ontsnappen. Het appartement had een binnenkoertje met een brandladder. Toen de politie daar op klom, zagen ze nog zeven mensen plat op hun buik op een dak liggen.

14 personen zijn geïdentificeerd ondanks de verbale agressie die daarmee gemoeid ging en de pogingen om de controle en het opstellen van een proces-verbaal te verhinderen. Sommigen weigerden zelfs om het mondmasker op te zetten op uitdrukkelijke vraag van de politie. Twee aanwezigen waren minderjarig en zijn opgehaald door de ouders. Anderen zijn gevraagd om de plaats te verlaten.