Nieuw virtueel wandelnetwerk in Mechelen en Bonheiden

Sint-Romboutstoren, Mechels Broek en kasteeldomein Zellaer.  Maar ook Krankhoevebos, Barebeekvallei of Cassenbroek.

Het nieuwe virtuele wandelnetwerk in Mechelen en Bonheiden rijgt de toeristische toppers en verrassende ontdekkingen aan elkaar.

Samen 138 kilometer wandelroutes langs virtuele knooppunten.

Een navigatieapp op je smartphone wijst de weg.

Een realisatie van Toerisme Provincie Antwerpen i.s.m. de betrokken gemeentebesturen, toeristische diensten en natuur- en landschapsverenigingen.

Duurzaam, gebruiksvriendelijk en altijd up-to-date. Wandelaars gebruiken steeds vaker een online routeplanner om eropuit te trekken.

Het wandelaanbod volgt vanzelfsprekend die trend. Gedeputeerde voor toerisme Mireille Colson: “Vorig jaar realiseerde Toerisme Provincie Antwerpen samen met uiteenlopende partners al virtuele wandelnetwerken in de Zuidrand en in en rond Antwerpen. Ruim 500 kilometer wandelplezier zonder één bewegwijzeringsbord. Een virtueel wandelnetwerk is daarnaast erg flexibel. Wijzigingen op het terrein vloeien snel door naar de diverse routeplatformen. Door extra aanbod te creëren, verlichten we bovendien de druk in populaire wandelgebieden.”

Natuur of (wereld)erfgoed?

Ook in Mechelen, Bonheiden en deelgemeente Rijmenam wandel je voortaan langs virtuele knooppunten. Het nieuwe netwerk – vlot bereikbaar met het openbaar vervoer – verbindt 138 kilometer zorgvuldig geselecteerde trajecten.

Geen bewegwijzering op het terrein of bijbehorende wandelkaart. Je volgt de knooppunten in de navigatie-app op je smartphone.

Je beslist zelf over het start- en eindpunt, de afstand en het decor van je trip.

Geboeid door historische monumenten? Je stapt langs stadspaleizen, begijnhoven, kerken met de allure van een museum en zelfs een ‘Loirekasteel’.

Duik je graag het groen in? De talrijke natuurgebieden prikkelen je zintuigen.

Fan van allebei? In de fraaie stadsparken hangt altijd een vakantiesfeertje…

Praktische informatie:

Het virtuele wandelnetwerk verbindt 138 km knooppuntenroutes in Mechelen, Bonheiden en deelgemeente Rijmenam.

Bereikbaar met het openbaar vervoer via de stations van Mechelen, Mechelen-Nekkerspoel en Muizen.

Je verkent het netwerk met een navigatie-app (Wandelknooppunt of RouteYou) of gps.

Stap-voor-stap-instructies op www.provincieantwerpen.be/virtueelwandelen.

Het netwerk sluit aan op het bewegwijzerde wandelnetwerk Rivierenland (in Vrijbroekpark en Kauwendaal) en op het bewegwijzerde/virtuele wandelnetwerk ‘Demer & Dijle’ van provincie Vlaams-Brabant (in Rijmenam).

Foto: copyright: Toerisme Provincie Antwerpen