Internationaal jaar bij Gault&Millau’s Chocolatier van het Jaar 2024

Moederdag en Vaderdag zijn nog maar net achter de rug, maar bij Chocoladehuis Boon betekent dit niet dat er dan niets meer op de agenda staat. Zeker nu de Hasseltse chocolatier door de toonaangevende culinaire gids Gault&Millau is verkozen tot Chocolatier van het Jaar 2024 voor Vlaanderen, staat er extra veel te gebeuren.

Nadat het huis onlangs nieuwe smaken vlaaipralines lanceerde, pakt het nu uit met chocolate tastings in de States én brengt het in samenwerking met de Hasseltse jeneverstokers Fryns Distillery een gloednieuw en innovatief product op de markt: jeneverkogels.

Samen met Fryns Distillery creëerden meester-chocolatier Patrick Mertens en zijn team kogels van donkere chocolade, gerold in cacaonibs en gevuld met Vieux Système-jenever van de Hasseltse stokerij. De kogels waren midden mei voor het eerst te proeven op culinair festival Antwerpen Proeft en bleken daar – letterlijk – een schot in de roos.

De jeneverkogels zitten met 9 stuks verpakt in een doos (18 euro) en zijn zowel online als in de winkel van Chocoladehuis Boon te verkrijgen.

Deze zomer trekt meester-chocolatier Mertens ook naar Bandon (Oregon, USA) om er chocolate tastings te geven bij chocolatier-patissier Coastal Mist. De chef van Coastal Mist, Kevin Shaw, is een pupil van Mertens en de ‘o’ in ‘Coastal’ is identiek aan het logo van Chocoladehuis Boon. Beide chefs kennen elkaar al meer dan 30 jaar en delen niet alleen hun passie voor chocolade, maar ook hun recepten en chocoladevormen.

Meer info? Bel of mail ons gerust.

Chocoladehuis BOON
Paardsdemerstraat 13
3500 Hasselt
T: +32 (0)11 422 199
E: info@chocoladehuisboon.be

www.chocoladehuisboon.be
www.webshopboon.be
facebook.com/BoonChocolates
instagram.com/boonthechocolateexperience

Foto: Johnson Boon