1.000 tuinkabouters moedigen iedereen aan om te vergroenen

Bijzondere taferelen in district Antwerpen deze ochtend. Bij het ochtendgloren doken er plots 1.000 tuinkabouters op. Ze hadden postgevat aan de trappen van Opera Antwerpen en aan de voetgangerstunnel op Linkeroever om nieuwsgierige pendelaars en schoolgangers te verwonderen. Hun missie was duidelijk: bewoners aansporen om hun buurt te vergroenen via ‘Buurt in bloei’.

“Alle passanten mochten een tuinkabouter mee naar huis nemen. Maar tuinkabouters staan natuurlijk wel het liefst in het groen tussen bloemen en plantjes. Daarom geven de kabouters tips over hoe inwoners hun straat gratis kunnen vergroenen met de hulp van hun district. De QR-code onderaan de tuinkabouters leidt de gelukkige vinders naar www.buurtinbloei.be. Daar kunnen ze makkelijk een gratis geveltuin, groenslinger of boomvak aanvragen. Hopelijk vinden al onze tuinkabouters een nieuwe, groene thuis”, zegt Tom Van den Borne (districtsschepen bevoegd voor groenvoorziening & parken).

Gratis groen via buurtinbloei.be

Elke inwoner van district Antwerpen kan gratis groen aanvragen via buurtinbloei.be. De eerstvolgende deadline voor een aanvraag is 21 september 2024. Jouw groenslinger, geveltuin of boomvak wordt dan in het najaar aangeplant. Inwoners doen enkel de aanvraag, district Antwerpen zorgt nadien voor de aanleg en de gratis plantjes. Extra groen zorgt voor verkoeling in de stad, meer biodiversiteit en een betere waterdoorsijpeling.

Er is ook financiële ondersteuning mogelijk voor het aankopen en plaatsen van een regenton. Zo kan je al dat nieuwe (en reeds bestaande) groen in de buurt water te geven.

Meer info

Foto: © Jonathan Ramael | locatie: Operaplein

© Victoriano Moreno | locatie: Linkeroever

Related Posts

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.