Van 3 tot 21 juni 2024 geven de Antwerpse openbare bibliotheken aan middelbare scholieren en studenten extra plaats om te studeren. Dat doen ze door het aantal studieplaatsen uit te breiden en door vaker open te zijn tijdens de examenperiode. 

Bibliotheken Bist in Wilrijk, Couwelaar in Deurne, De Poort in Berchem, Driehoek in Ekeren, Elsschot in Antwerpen, Kielpark in Antwerpen, Luchtbal in Antwerpen, Park in Merksem, Vrede in Borgerhout en Permeke in Antwerpen zullen extra geopend zijn tijdens de examenperiode. Op deze extra openingsmomenten is de bibliotheek alleen open om te studeren. Bibliotheek Hoboken voorziet dit jaar studieplekken in cc Gravenhof. Dit initiatief van meer studieplaatsen en extra openingsuren tijdens de examenperiode maakt deel uit van het BIB-plan 2020-2025.

Schepen voor cultuur Nabilla Ait Daoud: “Onze bibliotheken als studieplekken bieden een ideale combinatie van rust en stilte, en tegelijk toegang tot wifi en (digitale) bronnen. Het is een stimulerende omgeving waar studenten elkaar kunnen motiveren en mentaal ondersteunen. Kortom, de ideale mix voor een productieve studie-ervaring!”

Extra openingsuren 

In bibliotheek Permeke kunnen studenten van maandag tot en met donderdag tot 21 uur verder blokken. Bibliotheken Bist, Couwelaar, De Poort, Driehoek, Elsschot, Kielpark, Luchtbal, Park en Vrede zullen van maandag tot donderdag open zijn tot 20 uur ‘s avonds. Bibliotheek Hoboken voorziet van maandag tot en met donderdag tot 20 uur studieplekken in cc Gravenhof. ​

Reserveer een studieplaats 

De studieplaatsen zijn rustige plaatsen waar de scholieren samen kunnen studeren met de voordelen van gratis wifi en computergebruik. Vooraf een plaats reserveren is verplicht via antwerpen.bibliotheek.be/studieplekken.

Foto: Stad Antwerpen