Na een onderbreking van 2 jaar door Corona – organiseren 2 Edegemse vzw’s, Orfeoproducties en Scopo 2650, opnieuw een Kerstconcert in Edegem. De Onze Lieve Vrouw Van Lourdes Basiliek blijft de ideale locatie voor zo’n warm evenement. De opbrengst van de ticketverkoop gaat integraal naar 3 goede doelen uit onze regio: De kleine Prins, UZA foundation en G-Sport EBC.

Het Orfeo  strijkorkest, versterkt door 2 solistes, Jolien De Gendt (sopraan) en Noa Vanden Broucke (sopraan) en het jeugdkoor  van de Edegemse muziekacademie brengen licht klassieke en sfeervolle muziek van onder meer Mozart, Vivaldi, Offenbach en Reger maar ook  stemmige kerstliederen. Het orkest wordt gedirigeerd door Rik Ghesquière en Julian De Backer zorgt voor de presentatie.

Jolien De Gendt behaalde haar masterdiploma zang aan het Koninklijk Conservatorium in Gent, waar ze studeerde bij Gidon Saks, Marcos Pujol en Mireille Capelle. Daarna werd ze geselecteerd voor de postdoctorale opleiding aan Operastudio Vlaanderen (nu International Opera Academy). Ze volgt masterclasses en wordt gecoacht door onder meer Gidon Saks, Kathryn Lewek, Lisette Oropesa, Bart De Kegel en Nicolai Cock. Ze is een veelgevraagd concertsolist, met optredens in binnen- en buitenland. Ze maakt sinds 2006 deel uit van het Vlaams Radio Koor en zingt regelmatig solopartijen voor hen (oa Eric Whitacre, Klaas Stok, Hervé Niquet, Stéphane Denève, Dirk Brossé, Ken Burton, Stephen Layton).

Voor Jolien De Gendt is zingen een roeping: Ik ben zingend geboren en ik vind het een spannende reis om mijn stem dag na dag, jaar na jaar te ontwikkelen. Ik ga een uitdaging niet uit de weg en hoop in de toekomst nog veel boeiende projecten te mogen meemaken.

Rik Ghesquière begon zijn opleiding in 1980 aan het Lemmensinstituut in Leuven ( België)in de klas van Léon Petré en studeerde af als laureaat trompet en kamermuziek in 1985 met de grootste onderscheiding. In 1987 behaalde hij het Hoger Diploma voor trompet aan het Conservatorium te Gent, waar hij deel uitmaakte van de klas van Dirk Brossé.
Vervolgens (1987) verwierf hij het Diploma van Uitvoerend Musicus aan het Conservatorium te Rotterdam, onder leiding van Theo Mertens.
Rik Ghesquière verdiepte zijn vorming met masterclasses bij bekende trompetpedagogen en solisten zoals Bo Nielsen, Adolf Herset en Maurice André.

Noa Vanden Broucke is zangleerkracht bij Internationale Muziekschool Wonderful World, en Studeerde klassieke zang aan KASK & Conservatorium SCHOOL OF ARTS GENT

Programma:

 • Eine Kleine Nachtmusik in G (KV 525) – Wolfgang Amadeus Mozart
 • Exultate, Jubilate   – Wolfgang Amadeus Mozart  – Soliste: Jolien De Ghendt (sopraan)
 • Domine Deus uit Gloria -Antonio Vivaldi – Soliste: Noa Vanden Broucke (sopraan)
 • Laudamus te uit Gloria – Antonio Vivaldi -Solisten: Jolien De Gendt (sopraan) en Noa Vanden Broucke (sopraan)
 • Divertimento voor strijkers in F (KV 138)  – Wolfgang Amadeus Mozart
 • Pauze
 • Optreden van de zangklas van de Muziekacademie Edegem
 • Maria Wiegenlied – Max Reger -Soliste: Jolien De Gendt (sopraan)
 • Barcarolle uit Hofmann’s vertellingen -Jacques Offenbach
 • Gedenkmoment voor Ukraïne :  thema uit Schindler’s List – John Williams – door Ukraïense altvioliste Ludmila Garaschchuck
 • Gesu Bambino – Pietro A. Yon – Soliste: Jolien De Gendt
 • Abendsegen – Engelbert Humperdinck
 • Medley van bekende kerstliedjes

TICKETS

Wanneer? vrijdag 16 december 2022 om 20 uur

Waar? O.-L.-V. van LourdesBasiliek, hovestraat 58 Edegem

Inkomprijs: 20 euro

Tickets: www.orfeo.be/kerstconcert of www.scopo2650.be/kerstconcert

Info: kerstconcert@scopo2650.be of 03 449 16 87