Het Anker viert met trots het 11-jarig jubileum van zijn distilleeractiviteiten met de lancering van de exclusieve Anniversary Edition whisky: Pedro.
Wat is ‘Pedro’?
Deze bijzondere whisky heeft eerst gerijpt in een mix van Bourbon- en Anker-vaten, en kreeg daarna bijna twee jaar lang een verfijnde finish op Amerikaanse eikenhouten Vermoutvaten. Deze vaten werden eerder gebruikt voor de rijping van Spaanse vermout, gemaakt van Pedro Ximénez druiven. Volgens de legende bracht Peter Siemens (Spaans: Pedro Ximénez), een soldaat van Keizer Karel V, deze druiven ooit van het Duitse Rijndal naar Spanje.
Pedro is een whisky met florale tonen, een subtiel zoete smaak en een lange, fruitige afdronk. In deze whisky ontdek je aroma’s van kokos en pecannoot, met hints van marsepein, honing, piment en rijpe appels.
Het vernieuwde étui
Ook het design van het inmiddels tot verzamelobject geworden étui, is dit jaar lichtjes aangepast tegenover de voorbije 10 edities. Dit sluit aan bij de verhuizing van de stookactiviteiten van Stokerij De Molenberg in Blaasveld naar de brouwerijsite van Het Anker in Mechelen.
Wat is er nieuw? Het wapenschild bovenaan het étui is geüpdatet, met een blijvende verwijzing naar de historische band met De Molenberg. Voortaan wordt de whisky uitgebracht onder de naam Gouden Carolus in plaats van Stokerij De Molenberg. Daarnaast toont het icoontje aan de voorzijde nu de nieuwe brouwerij- en distilleerderijsite, in plaats van de oude locatie. Tot slot prijkt de naam van de whisky nu prominent op de voorkant van het étui.
Vanaf 23 november te koop
Pedro is vanaf 23 november verkrijgbaar in België en Nederland, bij geselecteerde drankenhandels en slijterijen, evenals in de vernieuwde brouwerijwinkel van Het Anker in Mechelen en online via de officiële webshop.
Foto: Kyra Bulinckx / Brouwerij Het Anker