Na een heerlijk eerste seizoen trekken de Nederlandse foodies Lynn, Tess en Maud opnieuw door Vlaanderen in het tweede seizoen van ‘Foodies & The City’. Vanaf 18 mei ontdek je samen met hen de lekkerste steden, boordevol verrassende smaken, originele hotspots en inspirerende mensen.
Drie vriendinnen, drie smaken, één missie:
Foodie Lynn van de Vorst, bartender Tess Posthumus en tafelstyliste Maud Raaijmakers zijn opnieuw jouw gidsen tijdens deze smaakvolle roadtrip. Ze dompelen zich onder in lokale smaken, proeven unieke drankjes en scoren deco-schatten bij lokale makers. Elke aflevering sluiten ze af in hun gezellige B&B waar ze helemaal geïnspireerd door de stad zelf aan de slag gaan. Verwacht originele activiteiten, heerlijke gerechten, verrassende cocktails en hippe, kleurrijke tafels.
Nieuw seizoen, nieuwe steden:
Dit seizoen trekken de dames er weer op uit en ontdekken ze nieuwe Vlaamse steden. In vijf afleveringen bezoeken ze:
• Brugge – Waar ze de dag stijlvol starten met paard en kar en Lynn de pralines van Julius Persoone himself mag testen. Tess en Maud leren er koffie proeven zoals echte barista’s en de 3 vriendinnen wagen zich ook nog aan een workshop met glas én vuur! Op het menu: Opgeklopte boter met crudités, een frisse cocktail die Tess tot ‘Venetië van het Noorden’ doopt en een klassieke tafelstyling met Brugse charme.
• Lier – Waar Lynn bij de warme bakker ArtisAlan test of de Lierenaars trots mogen zijn op hun streekproduct: de Lierse Vlaaikes. Tess ontdekt er een spicy gember- en kurkumadrankje bij Ginger Jack en Maud organiseert een heuse graffiti workshop voor de meiden met street artist Maxo. Op het menu: Indische Dahl, een Lier Lassi en een kleurrijke tafelstyling.
• Turnhout – Maud’s hometown! Ze zorgt ervoor dat Tess en Lynn zich meteen welkom voelen op het favoriete vervoersmiddel van de Nederlander: de fiets. Lynn stapt af bij Royal Belgian Caviar en ontdekt hoe het zwarte goud van de Kempen wordt geoogst. Tess en Maud maken ondertussen een tussenstop bij Brouwerij Het Nest. De brouwerij van het enige echte kaartenbier van de stad. Op het menu: zalmtartaar met avocadocrème en kaviaar, een verfrissende Kyuri Martini en een feestelijk gedekte tafel met een knipoog naar speelkaarten.
• Sint-Truiden – De meiden starten hun trip door Sint-Truiden bij het chique Kasteel Van Ordingen waar er een Vespa rit tussen de bloesembomen op het programma staat. Tess slaat af naar Brouwerij Wilderen voor een lokaal biertje terwijl Lynn en Maud het houden op een appelsapje van de lokale fruitboer bij Pipo Appelsappen. Op het menu: een frisse salade geitenkaas met een appeltje uit Sint-Truiden, een St. Germain Spritz en een tafel styling in volle bloesem.
• Roeselare – Maud heeft de perfecte workshop georganiseerd voor haar vriendinnen: je eigen houten tapasplank maken bij Patsy. Al blijkt niet iedereen daar evenveel talent voor te hebben… Lynn oogst ook een kruidenboeket in de wilde pluktuin van Oliva en Christo en Tess laat zich verleiden door de mysterieuze ‘Elixir de Roulers’ van Vyncke-Daels, dé likeur van de streek. Op het menu: pastaschelpen met tomatensaus, gehakt én verse kruiden, een Patron Paloma en een kruidige tafelstyling met een zelfgemaakt tapasplankje.
Maak opnieuw kennis met de Foodies:
🔪 Lynn van de Vorst: Als ‘online-chef’ laat ze zich inspireren door de geuren en kleuren van elke stad en tovert die om tot heerlijke en vooral toegankelijke gerechten.
🍸 Tess Posthumus: Mix- en cocktailkoningin Tess ontdekt lokale likeuren en dranken, en schudt daarna zelf nog creatieve cocktails uit haar mouw.
🍽 Maud Raaijmakers: Als tafelstyliste zorgt Maud niet alleen voor leuke activiteiten en creatieve workshops in de stad, ze zorgt ook telkens voor een sfeervolle setting mét knipoog naar de stad van de dag.
Food, drinks & deco, zoals alleen deze drie dames dat kunnen.
Mis deze heerlijke girls trip niet – vanaf 18 mei op njam!.
Elke zondag om 11u, 16u en 22u op je favoriete njam!-platform.
Foto: Studio 100