Jonge slagers PIVA behalen 12 gouden, 5 zilveren en één bronzen medaille op vakbeurs Artisan

Zondag 28 september 2025 was een absolute hoogdag voor de Belgische slagers en slagerijscholen op de vakbeurs Artisan in Kortrijk. Op één dag vonden maar liefst vier grote wedstrijden plaats: de Meesterschapswedstrijd 2025, de Eurobeef 2025, de Juniorcup én de Saint Hubert wedstrijd Terrine van Wild.

De jonge talenten uit het 7de specialiteitenjaar Culinair Slager op PIVA toonden hun talenten op de nationale vakwedstrijden. Twee leerlingen gaven het beste van zichzelf in de Juniorcup, terwijl hun vier klasgenoten schitterden in de terrinewedstrijd. Het resultaat mag er zijn: 12 gouden, 5 zilveren en 1 bronzen medaille gingen mee terug naar PIVA!

  • Tygo De Meirleir sleepte de ereprijs voor beste ambachtelijke droge worst in de wacht met zijn Italiaanse salami met clean label.
  • Sayaru Dils veroverde de ereprijs voor ambachtelijke gezouten ham en geleibereidingen.
  • De terrines van wild oogstten massaal lof: drie van de zes creaties behaalden goud, met lovende woorden van de jury. Lian De Meyer en Sayaru Dils werden bovendien extra bekroond met een ereprijs voor hun terrine van wild in korstdeeg.

Het feest bleef daar niet bij. Tijdens de prijsuitreiking werd oud-leerling Philippe Ceursters gekroond tot ‘Tweede beste beenhouwer van België 2025’. Ook andere oud-leerlingen van PIVA zoals Kwaliteitsslagerij Thyssen (Hoboken) en Slagerij JEMI (Wilrijk) keerden met meerdere gouden en zilveren diploma’s naar huis.

“Deze resultaten tonen dat onze leerlingen echte vakmensen in wording zijn. Hun passie en inzet worden beloond, en het is fantastisch om te zien dat ook oud-leerlingen blijven schitteren. Dat maakt ons bijzonder trots”, aldus Luk Lemmens, gedeputeerde bevoegd voor Provinciaal Onderwijs Antwerpen. “Met zoveel prijzen in de kast bewijzen onze leerlingen én oud-leerlingen dat passie, vakmanschap en creativiteit bij PIVA stevig in de vingers zitten!

Over PIVA

Het Provinciaal Instituut voor Voedingsbedrijven Antwerpen (PIVA) leidt jongeren op in horeca, bakkerij, slagerij en toerisme met moderne middelen en ervaren leerkrachten. De focus ligt op creativiteit, vakmanschap en ondernemerschap. Afgestudeerden zijn voorbereid op een sleutelrol in voeding, horeca en toerisme, zowel lokaal als internationaal.
Meer info: 
www.piva.be.

Foto: Piva

Related Posts

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.