Bart Desmidt lanceert een gloednieuw njam! kookboek ‘Simpel maar goed’

Njam!-chef Bart Desmidt introduceert met trots zijn nieuwste kookboek: Simpel maar goed. In dit boek deelt de met twee Michelinsterren bekroonde chef zijn passie voor verfijnd koken, met een nadruk op eenvoud en kwaliteit. De recepten zijn gebaseerd op de beste ingrediënten en laten zien hoe je met minimale handelingen maximale smaken kunt bereiken.

Een ode aan eenvoud en puurheid in de keuken
In Simpel maar goed ligt de nadruk op het gebruik van topingrediënten en eenvoudige bereidingen, waarbij zowel vis, vlees als groenten op hun best worden gepresenteerd en waarbij de natuurlijke smaken van de producten centraal staan. “Het is mijn overtuiging dat wanneer je met producten van de beste kwaliteit werkt, overbodige decoraties niet nodig zijn. De smaken en texturen spreken voor zichzelf,” aldus Desmidt.

Het boek is ingedeeld in vier hoofdstukken: hapjes, voorgerechten, hoofdgerechten en desserts. Elk onderdeel biedt een selectie van recepten die perfect zijn voor elke gelegenheid, van intieme diners tot feestelijke bijeenkomsten. Van verfijnde visgerechten geïnspireerd door de Noordzee tot elegante desserts. Bart laat zien dat eenvoud en kwaliteit de sleutel zijn tot culinaire perfectie.

Pure producten toegankelijk voor elke kookliefhebber
In Simpel maar goed bewijst Bart Desmidt dat luxueuze ingrediënten, zoals coquilles, kreeft, truffel en kaviaar, niet uitsluitend voor exclusieve gerechten zijn weggelegd. Door deze ingrediënten op een toegankelijke manier te verwerken en te combineren met eenvoudige technieken maakt hij het mogelijk voor iedere kookliefhebber om delicatessen op een haalbare manier te bereiden. Het boek is dus een echte bron van inspiratie voor iedereen die houdt van koken met respect voor de ingrediënten.

Over Bart Desmidt
Bart Desmidt is chef van het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant Bartholomeus, gelegen aan de dijk in Heist aan zee. Bart is de kleinzoon van een visser maar zijn keuken gaat veel ruimer dan het beste uit de zee, het is een harmonieuze mix van eenvoud, verfijning en respect voor de allerbeste ingrediënten, zowel uit de zee als van het land. Met een scherp oog voor detail en een focus op pure smaken, weet hij elk product op zijn best te presenteren. Samen met zijn team creëert hij gerechten die de essentie van hoogwaardige producten in de kijker zet. Met Simpel maar goed biedt deze njam!-chef een inkijkje in zijn culinaire wereld.

Foto: Studio 100 / Njam

Related Posts

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.