Drukfout op uitnodigingsbrieven verkiezingen

Geen enkele impact op organisatie verkiezingen

Stad Antwerpen informeert haar burgers dat sommige uitnodigingsbrieven voor de verkiezingen wegens een technische fout onjuiste informatie bevatten over het aantal te verkiezen stadsdistrictsraadsleden.

Deze brieven worden door een externe firma verstuurd in opdracht van de Vlaamse overheid. Jammer genoeg zorgde een bug in hun software ervoor dat het aantal stadsdistrictsraadsleden dat vermeld staat op de uitgestuurde uitnodigingsbrieven, meestal foutief is. Er staat nu op elke brief vermeld dat er 33 stadsdistrictsraadsleden zullen verkozen worden. Dat is echter enkel het correcte aantal voor het district Antwerpen en niet voor de andere districten. Voor de andere districten gaat het om 25 (Berchem), 15 (Berendrecht-Zandvliet-Lillo), 25 (Borgerhout), 29 (Deurne), 21 (Ekeren), 25 (Hoboken), 25 (Merksem) en 25 (Wilrijk).

e stad benadrukt dat dit slechts een kleine drukfout betreft op de uitnodigingsbrieven, die geen enkele impact heeft op de organisatie van de verkiezingen zelf. Ook worden de kiezers zeker niet beïnvloed of gehinderd om hun stem uit te brengen.

Elke kiezer heeft tijdig een brief ontvangen, en de locaties en openingsuren van de stembureaus zijn juist.

Antwerpenaren zullen in hun online Mijn Burgerprofiel (eBox) een uitnodigingsbrief met het juiste aantal stadsdistrictsraadsleden terugvinden. Ook de duplicaten die aan het loket worden uitgereikt zullen de correcte info bevatten.

Op https://www.antwerpen.be/info/uitnodigingsbrief-verkiezingen staat ook info over de drukfout, net als de correcte aantallen stadsdistrictsraadsleden.

Related Posts

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.