Johan Segers brengt ode aan vis in heruitgave van ‘Tot op de graat’

Wie écht wil leren hoe je vis klaarmaakt zoals het hoort, zit goed bij Johan Segers. Met zijn authentieke stijl en onmiskenbare liefde voor het product neemt hij je in de heruitgave van de bestseller ‘Tot op de graat’ opnieuw mee naar de essentie van de keuken: smaak,

vakmanschap en respect voor de vis.

 

Een ode aan de Noordzee
“Wij, de buren van de Noordzee, we zijn verwend. We hebben de lekkerste vis ter wereld zomaar voor het hengelen. Kabeljauw, wijting, zeeduivel of zonnevis. Stuk voor stuk juweeltjes. En zo horen we ze ook door onze handen te laten glijden, als iets heel kostbaars,” aldus Johan Segers.

“‘Tot op de graat’ daagt je uit. Je kunt in de supermarkt een filetje kopen en een recept uit dit boek volgen — en zo genieten van een heerlijk gerecht. Maar een heel ander verhaal wordt het wanneer je je laat verleiden door zo’n glimmend visje in zijn geheel. Vinnen knippen, ontschubben, fileren. Zo moeilijk is het echt niet, zeker niet als je de stap-voor-stap-tips uit het boek erbij houdt.”

Pure visrecepten toegankelijk voor elke thuiskok
Deze culinaire klassieker staat vol portretten. Portretten van vissen met een wonderlijk levensverhaal. Hopelijk spreken ze tot ieders verbeelding. De recepten zijn zo basic mogelijk — omdat de vissen zo volop tot hun recht komen en omdat de chef het voor iedereen zo toegankelijk mogelijk wil maken.

“Iedere thuiskok kan dit. Met wat lef en liefde voor het product tover je vis op tafel zoals hij bedoeld is: puur, vers en onweerstaanbaar.”

Over Johan Segers
Johan Segers is een njam!-chef als geen ander, een icoon uit de Belgische kokswereld, een pièce unique. Zijn restaurant ’t Fornuis is al sinds 1977 een vaste waarde in Antwerpen, waar hij zijn klanten persoonlijk doorheen de menukaart leidt en culinaire aanbevelingen op maat uitspreekt.

Ook op njam! staat hij bekend om zijn eigen stijl en zijn grote passie voor lokale producten en gerechten, die hij op een toegankelijke manier tot bij de kijker brengt. Door de jaren heen bouwde Johan Segers een stevige reputatie op, die in 1986 werd bekroond met een Michelinster. Van Gault & Millau krijgt hij nog steeds een meer dan verdiende 17/20.

‘Tot op de graat’ is vanaf 16 april opnieuw overal verkrijgbaar.
Een onmisbaar boek voor elke visliefhebber die zijn repertoire wil verrijken — van klassieker tot creatieve twist.

Titel: Tot op de graat

Auteur: Johan Segers

Uitgeverij: Njam

ISBN: 9789462777828

Thema: Kookboek

Prijs: 26,99

Verschijningsdatum: 16 april 2025

Foto: Njam / Studio 100

Related Posts

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.