Lierse leerlingen op stap met Billie Bosmuis in het PIME tijdens de Week van het bos

Tijdens de week van het bos werd de nieuwe activiteit ‘Het bos binnenstebuiten’ getest in het Provinciaal Instituut voor Milieu Educatie.

Met ‘Het bos binnenstebuiten’ dompelt PIME leerlingen van de tweede graad van het basisonderwijs onder in de wereld van het bos. En wat is een beter moment om een try-out te organiseren dan tijdens de week van het bos?

Het derde leerjaar van Het Stadspark en het vierde leerjaar van Heilige Familie, beide scholen uit Lier, kwamen enthousiast de primeur van deze nieuwe activiteit volgen. Ze gingen gretig aan de slag om Billie Bosmuis te helpen, die door omstandigheden op zoek moet gaan naar een nieuwe thuis. Door te onderzoeken of de natuurtuin van het PIME een geschikte plek voor Billie is, leren ze alles over het bos.

Samen met een ervaren gids ontdekken ze welke bomen er te vinden zijn, gebruiken ze hun creatieve kant, speuren ze naar kriebelbeestjes en leren ze respectvol omgaan met de natuur. De voordelen en functies van het bos worden in de verf gezet. Leren op een speelse manier dus, met de natuur als klaslokaal.

Vakoverschrijdend werken in de natuur

De deelnemende klassen waren alvast lovend. “Heel fijn dat er over de verschillende leerdomeinen gewerkt wordt. Zo komen onder andere wereldoriëntatie natuur, samenleving en muzische vakken aan bod”, aldus de leerkracht van basisschool Het Stadspark.

Wil je zelf ook graag op stap met Billie om het bos binnenstebuiten te keren? Reserveren kan via de website van het PIME. De activiteit vindt plaats vanaf december 2024.

Praktische info:

Wanneer:
Inschrijven kan nu via de website. De activiteit is te volgen vanaf 2 december 2024.

Waar:
Provinciaal Instituut voor Milieu Educatie, Mechelsesteenweg 365, 2500 Lier

Meer info:
https://www.provincieantwerpen.be/aanbod/dlm/pime/activiteiten-voor-het-basisonderwijs/het-bos-binnenstebuiten.html

Foto: Copyright: Provincie Antwerpen

Related Posts

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.