Overdekte zitbanken voor jongeren aan Jos Verhelstplein

Vrijdag 18 oktober werd aan het Jos Verhelstplein in Antwerpen Noord een overkapping met zitruimte geplaatst. Deze kwam er in samenspraak met de jongeren uit de buurt.

Voor en door de jongeren

In juni 2022 organiseerde district Antwerpen een jeugd(p)raad in Antwerpen Noord. Daar gaven de jongeren uit de buurt aan dat er weinig plekken zijn in de openbare ruimte waar zij, uit de wind en overdekt, kunnen samenkomen.

Samen met de aanwezige jongeren van Kras, SAAMO en City Pirates kwam het idee om een overkapping, een ‘schuilhuisje’ te plaatsen. De jeugdwerkers gaan nog een charter opmaken met de jongeren waar de afspraken rond het gebruik van het schuilhuisje in staan. Respect staat hierbij centraal.

Het is fijn dat dit project kon gerealiseerd worden na inspraak met de jongeren uit de buurt. In deze drukbevolkte wijk is een overdekte ruimte in het openbaar domein iets waar bij de jongeren echt vraag naar was. De goede samenwerking met de jongeren en de partners wil ik zeker ook even in de kijker zetten‘, zegt Tom Van den Borne, districtsschepen voor jeugd.

De werken werden uitgevoerd door het district en zijn intussen afgerond. District Antwerpen voorziet nog een moment met de verschillende partners en de jongeren om dit huisje in te huldigen.

Foto: District Antwerpen

Related Posts

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.